Unge med journalistdrømme kan nu prøve kræfter med faget gennem Ung i Rudersdal og Ungakademiet. Modelfoto:Mostphotos

Unge med journalistdrømme kan nu prøve kræfter med faget gennem Ung i Rudersdal og Ungakademiet. Modelfoto:Mostphotos

Ungakademi søger unge med journalistdrømme

Ungakademi, som Ung i Rudersdal er en del af, udbyder sammen med en række andre ungdomsskoler et undervisningsforløb med fokus på journalistik og medier

Drømmer du om at blive journalist? Eller kan du bare godt lide at skrive og formulere dig? Eller er du måske bare nysgerrig efter at lære lidt mere om medieverdenen? Kan du svare ja til et af de tre spørgsmål og samtidig er mellem 13 og 18 år, så har du muligheden for at blive optaget på Ungakademis Journalistikforløb, fremgår det af en pressemeddelelse.
Efteråret igennem vil holdet hver onsdag aften danne sin egen redaktion i Ungdomsskolens lokaler på Jernbanepladsen i Lyngby lige ved Lyngby Station. Her vil der blive undervist i de forskellige journalistiske genrer, og eleverne vil selv skulle ud i marken med blok og pen for derefter at komme tilbage til redaktionen og skrive en nyhed. Desuden tager holdet på besøg på store velkendte medier og møder journalister og redaktører, der kan fortælle mere om, hvordan medieverdenen anno 2017 ser ud. Tidligere hold har blandt andet besøgt Danmarks Radio og Dagbladet Politiken.
Underviseren på holdet er Theis Otzen, der selv er uddannet journalist og har arbejdet som både nyhedsjournalist og kommunikationskonsulent i mange år. Han har blandt andet en fortid hos Politikens Lokalaviser, der står bag udgivelsen af Rudersdal Avis.
“Journalistik er stadig et populært fag - det kan vi se hvert år, når der er optagelsesprøver til landets journalistuddannelser, hvor håbefulde unge står i kø for at komme ind. Med det her hold vil vi gerne give de unge i Rudersdal en forsmag på, hvordan man arbejder som journalist og vise nogle af de nuancer som faget også rummer, og som måske ikke lige kommer frem til daglig. Derfor håber jeg, at unge, der er interesseret i journalistik og medier, vil melde sig, så vi kan få et spændende og sjovt forløb,” siger Theis Otzen.
Ungakademi er et samarbejde mellem syv kommunale ungdomsskoler i Storkøbenhavn. Rudersdal Kommune er med i dette, og udover Journalistik byder Ungakademi også på mange andre spændende hold, hvor der er en god chance for at få udvidet sin horisont. Det kan ske på hold som Forfattercamp, Spacecamp, Programmering eller Design og Arkitektur.
Læs mere og tilmeld dig på www.ungakademi.dk

Publiceret 12 September 2017 11:00