Ildal:

Omdan Hotel Marina til plejehjem

Liberal Alliance vil have plejehjem på det lukningstruede First Hotel Marina. Borgmester Jens Ive mener, det er helt urealistisk

Af
Thomas Schiermacher

#RudersdalKV17 “Perfekt beliggenhed og bygning til et friplejehjem i Rudersdal Kommune. Satser seriøst på, at forvaltning og borgmester har haft kontakt til ejeren.””
Sådan skrev Liberal Alliances spidskandidat til kommunalvalget, Elisabeth Ildal, på Facebook, da hun så nyheden om, at First Hotel Marina har fyret alle medarbejdere ved årsskiftet.
“Jeg tænkte, at det lå lige til højrebenet. Det ligger perfekt. Der er hav, frisk luft, gode parkeringsforhold og handelsliv.Der skal selvfølgelig bygges om, hvis der skal være plejehjem, men det er en mulighed,” siger Ildal efterfølgende i telefonen.
Der mangler plejehjemspladser i Rudersdal, og det problem bliver ikke mindre i årene, der kommer, siger hun.
“Der kommer i fremtiden til at mangle 140 plejehjem i Danmark. Og det er da en kommunal kerneopgave at sørge for, at de ældre kan få en plejehjemsplads,” siger Ildal.
Det er borgmester Jens Ive (V) sådan set enig i.
“Der er allerede flere partier, der gerne vil have et ekstra plejehjem med i planlægningen i forbindelse med budgetforhandlingerne,” siger han.
Men idéen med Hotel Marina giver han ikke meget for.
“Man kan ikke bruge eksisterende bygninger. Man skal, hvis man skal bygge moderne plejehjem, bygge nyt. Der er meget store krav til bade- og toiletfaciliteter med lifte og sensorer i gulve og meget andet. Det gør, at man ikke kan genbruge bygninger. Det ved Elisabeth Ildal godt. Hun sidder selv i Social- og sundhedsudvalget,” siger Jens Ive og fortsætter:
“Hvis vi skulle give et stort beløb for Hotel Marina og efterfølgende renovere det, ville pladserne blive for dyre. De ville blive ubetalelige,” siger han.

Alternativ til Holte-hjem

Elisabeth Ildal og Liberal Alliance har flere gange foreslået, at kommunen skulle bruge eksisterende bygninger til at huse nye plejehjem. Det er sket i forbindelse med debatten om friplejehjem på de røde baner ved Skovlyskolen.
“Jeg kunne jo godt tænke mig, vi blev fri for det friplejehjem på de røde baner. Jeg synes, det er det er det forkerte sted. Der skal laves noget for børnene derude. Det handler om mange ting, blandt andet de trafikale forhold. Der ligger Hotel Marina meget bedre,” siger hun.
“Det er en kommunal kerneopgave, at dem der skal på plejehjem kan få en plads, og der skal være frit valg mellem offentligt og privat. Jeg har hele tiden sagt børn, skole og ældre skal komme først. Jeg synes, der er sparet for meget på skole, børne- og ældreområdet,” siger hun.

Publiceret 14 September 2017 10:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV