DEBAT:

Kolde og varme hænder i Rudersdal

Af
Af Karen Schousboe og Kenneth Birkholm

Det Konservative Folkeparti

Gert Larsen fra Folkelisten.dk og Birger Mac, der er tillidsrepræsentant for Djøferne i Rudersdal er gerådet i en drabelig tvekamp i Rudersdal Avis. Årsagen er, at Gert Lassen kom for skade at tale om ”omkostningstunge, kolde og uproduktive Djøf/administrative hænder”. Det fik naturligvis Birger Mac til at fare i blækhuset i det seneste nummer af Rudersdal Avis.
Lad det være sagt med det samme: Fra konservativ side ønsker vi ikke at udpege bestemte grupperinger af ansatte i kommunen og nedgøre deres arbejdsindsats. Med et budget på over tre milliarder og en tilsvarende pligt til at sørge for et bredt udbud af velfærdsydelser, der lever op til de relevante lovkrav, er der indlysende nok brug for såvel varme som kolde hænder. Nogle skal udføre arbejdet, mens andre skal lede og fordele det.
Det interessante spørgsmål er derfor ikke så meget hvilke typer af medarbejdere, der er beskæftiget i kommunen, men om hvorvidt vi som politikere kan bidrage til at skabe et arbejdsklima, hvor de politiske styremål er så entydige og klare, at den enkelte medarbejder frisættes til at bruge sin fantasi til selv at finde gode og kreative løsninger på hverdagens små og store udfordringer.
Det betyder, at man som ansat i kommunen skal opleve et arbejdsmiljø, hvor der er en åben og imødekommende holdning til at høre, hvad der kunne gøre en forskel for netop deres mulighed for at løfte fremtidens opgaver. Spørger man eksempelvis lærere siger mange, at kravene om tilstedeværelse på skolerne i åbne kontorlandskaber har medført, at deres forberedelse af undervisningen virkelig er blevet markant forringet. Og det var vel ikke lige meningen?
I den slags sager er det altid godt indledningsvis at lytte til folk ude i ”skyttegravene” og sammentænke deres erfaringer. Dygtige Djøf'ere kan den kunst og forstår at formidle den loyalt videre til politikerne. Det kræver imidlertid at samtlige medarbejdere på alle niveauer tør ytre sig uden angst og skælven. Af en eller anden mærkelig grund hersker der ikke altid et sådant tillidsvækkende klima. Og det er for alvor et problem.

null

Publiceret 22 September 2017 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV