DEBAT:

På vej mod den bedste demensbokommune?

Af
Af Birgitte Schjerning Povlsen (K) formand for Social- og sundhedsudvalget og Claus Hjorting KV17-kandidat (K)

I den netop indgåede budgetaftale er der afsat penge til en demenspark ved Frydenholm. Det er et fremskridt og et første skridt i retning af at gøre Rudersdal bedre for demente og deres familier. En demenspark er et sted med lys, lyd, luft og lugt, som pirrer sanserne
Demens er desværre et stigende problem også i Rudersdal, hvor vi p.t. har over 1.000 borgere, som har sygdommen, og det tal vil desværre kun stige. Derfor er Rudersdal kommune på vej med en demensstrategi. Det er en strategi, som skal lægge en klar kurs for, hvordan Rudersdal kan blive mere demensvenlig og måske på sigt den bedste kommune at bo i også for mennesker med demens og deres familier.
I det arbejde er det afgørende, at der sker inddragelse af de mennesker, som berøres af demens både i udarbejdelsen af strategien og efterfølgende. Det vil vi foreslå sker ved, at der nedsættes en høringsgruppe eller om man vil tænketank, med deltagelse af mennesker med demens, deres familier, kommunale medarbejdere som løbende kan rådgive kommunen om at skabe de bedste rammer for demente. Herved kan vi også sikre, at demensindsatsen omfatter hele familien også fx børn og unge med forældre med demens.
At have eller fastholde et netværk er også væsentlig for livskvaliteten hos mennesker med demens, og vi anbefaler derfor også, at det i strategien prioriteres at der i Rudersdal findes flere demensvenner med det mål, at der på sigt vil være mindst en demensven pr. person med demens.

Publiceret 26 September 2017 06:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV