Anna stod ansigt til ansigt med indbrudstyv:

“Jeg kunne se, at han også var bange”

19-årige Anna Pansler udviste ekstraordinært mod, da en indbrudstyv brød ind i hendes hjem, imens hun var alene hjemme

Af
Anne Dahl Kristensen

Forestil dig, at du er 19 år og alene hjemme i familiens hus. Du tager dig et afslappende aftenbad, og står tilbagetrukket i din egen verden, da du pludselig kan høre ukendt støj fra det tilstødende værelse. Støj, som ikke bør være der, da der ikke er andre hjemme i huset. Og støj, som du snart opdager, kommer fra en indbrudstyv, der er i færd med at gennemrode dit hjem.
Beskrivelsen kunne meget vel være den indledende scene til en ubehagelig thriller. Men scenen er skræmmende virkelig. Det var nemlig præcis, hvad der skete for 19-årige Anna Pansler i sidste weekend.
Resten af familien var taget i sommerhus, og Anna havde valgt at være alene hjemme. Og kort før midnat fredag aften tog hun et bad.
“Jeg stod og hørte musik og var lidt i min egen verden, da jeg kunne høre skuffer blive trukket ud og ind i det andet værelse. Jeg tænkte først, at det var vores au-pair-pige, men jeg kunne samtidig mærke, at tingene ikke var, som de skulle være, så jeg turde ikke gå derind,” fortæller Anna Pansler.
Efterfølgende gik hun ud fra badeværelset og fik klædt sig på. Men lydende fortsatte, og støjen tog til i styrke. Pludselig blev der dog stille.
“Så var jeg klar over, hvad der foregik, og at tyven havde opdaget mig. Jeg kunne kort efter se en person springe ud af vinduet, hvorefter jeg hørte, at han faldt ned i vores swimmingpool,” forklarer Anna og fortsætter:
“Imens han lå der i vandet, vendte han sig om og så mig direkte ind i øjnene, og så stak han af.”

Ventetiden var værst

Den oplevelse ville formentlig få mange til at tabe fatningen. Men Anna Pansler udviste et særligt mod og styrke.
“Jeg stod lige et par minutter og overvejede, hvor jeg skulle gøre af mig selv, og så låste jeg mig inde på vores badeværelse og ringede 112.”
“Politiet kom lynhurtigt. Jeg tror kun, der gik tre-fire minutter før der rendte politimænd rundt i vores have.”
Og heldigvis for det. Ifølge Anna Pansler var det nemlig tiden indtil politiet ankom, der var det mest ubehagelige ved hele oplevelsen.
“Jeg var bange for, at han kom tilbage, fordi han vidste, at jeg havde set ham. Men da først politiet kom, var jeg helt tryg igen,” fortæller Holte-borgeren.
Indbrudtyvens flugt blev dog ikke lang. En af politiets hunde fik færten af tyven, som kort efter blev fanget og anholdt på Dronninggårds Allé. Det viste sig at være en 23-årig mand fra Litauen, og han blev dagen efter varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør.
Ifølge Anna Pansler har den ubehagelige oplevelse gjort hende stærkere.

Mod og storsind

“Selvfølgelig sidder sådan en oplevelse stadig lidt i kroppen. Men jeg synes faktisk også, at det var rart at opleve, at jeg kan handle rationelt i sådan en situation. Jeg lagde mig ikke bare ned og græd, men holdt hovedet koldt og fik gjort, hvad jeg skulle. Og hvis jeg skal finde det positive i oplevelsen må det være, at jeg nu ved, at jeg kan mere, end jeg selv havde troet,” konstaterer Anna.
Og den 19-årige pige fra Holte har ikke kun udvist stort mod. Hun indeholder samtidig et storsind ud over det sædvanlige.
“Da jeg havde øjenkontakt med tyven, kunne jeg se, at han også var bange. Og jeg tænker nu, at de mennesker, som gør den slags, ikke nødvendigvis er onde, men at de måske begår de her indbrud, fordi de virkelig ikke har andre muligheder,” lyder det fra Anna Pansler.
Samtidig pointerer Anna, at hun kun har ros at give til politiet efter denne hændelse.

Publiceret 27 September 2017 08:00

SENESTE TV