DEBAT:

Kommentar til Fællesbadning i skolen

Af
Flemming Hørdum Gertsen

Hestkøblund 49

3460 Birkerød

KV17-kandidat for Socialdemokratiet

Når Jeg læser Jørgen H. Pedersens kommentar til mit indlæg om fællesbade, bliver jeg forbavset. Jeg argumenterer jo ikke for, at eleverne ikke skal i bad efter idræt for, det er jo almindelig god hygiejne. Jeg er sådan set kun interesseret i, hvordan det skal forgå for eleverne, nemlig at de selv skal kunne vælge mellem et seperat baderum eller fællesbadning.
For for langt de fleste elever er det åbenbart ikke et problem at stå sammen nøgne og det er jo fint, men hvorfor ikke tilgodese resten? Selvfølgelig koster det noget at etablere to baderum på en folkeskole, men det kan altså ikke være alverden, hvis man holder det op mod dem, der får ondt i maven over at skulle i fællesbad, pjækker eller hver gang skal snyde sig forbi. Jeg er dog glad for, at Jørgen mener at socialdemokraterne plejer at bruge pengene fornuftigt, det kan jeg kun give ham ret i, hvilket jeg også mener at mit forslag er.

Jeg er selvfølgelig beæret over, at Jørgen ved så meget om pædagogfaget, det glæder mig. Jeg vil dog lige tilføje, at mit job i særdeles stor stil også handler om, at unge mennesker skal lære at lytte til dem selv, mærke efter hvor deres grænser går og ikke bringe dem i situationer de bliver kede af på kort og lang sigt. Jeg diskuterede nemlig emnet med en gruppe mennesker, og der var der en kvinde der i en moden alder fik tårer i øjnene over den ydmygelse hun syntes det havde været at skulle i fællesbad tilbage i 70'erne, og hun var langt fra den eneste jeg har snakket med, der mente at man skulle have løst problemet for mange år siden.

Heldigvis kan mange af os smide tøjet foran andre, gå i fællesbad og meget andet, og det skal vi være glade for. Vi bliver altså også nødt til at sætte os i andres sted, især når deres grænser bliver overskredet.

På den skole jeg arbejder snakkede vi også badeproblematik, for der som alle andre skoler er det også et emne, hvortil en elev spurgte om, hvorfor der ikke er fællesbade på plejehjem, hvis vi skal stoppe med at være blufærdige.

Publiceret 30 September 2017 08:40

SENESTE TV