DEBAT:

Elbiler i hjemmeplejen

Af
Af Court Møller

Radikale Venstre

spidskandidat til KV17

Selvfølgelig skal vi se kommunale elbiler på vejene i Rudersdal. For nylig var Rudersdal i fokus, fordi vi ingen elbiler har i vores bilpark.
Hovedparten af vores tjenestebiler i kommunen er i hjemmeplejen. Bilerne var sidst i udbud 2014, så inden længe skal der ske et fornyet udbud. Der er teknologisk og prismæssigt sket en betydelig udvikling de seneste 4 år. Jeg har derfor store forventninger til, at vi inden længe vil se de første elbiler i bl.a. hjemmeplejen.
Og selv om bilerne måske er lidt dyrere i indkøb, så skal vi også se på driftsbesparelser i form af besparet brændstof og færre udgifter til vedligehold af motor. Det har de bl.a. gjort i Albertslund, hvor de er nået frem til, at elbiler i hjemmeplejen er konkurrencedygtige.
Når kommunen næste gang laver udbud af biler i egen bilpark, skal der være fokus på elbiler som alternativ. Det indgår allerede i kommunens Klima- og Energipolitik. Og jeg forventer bestemt, at vi inden for et par år både vil se elbiler og hybridbiler i hjemmeplejen, der kører rundt på kommunens veje. Det vil være endnu et skridt på vejen mod grøn omstilling.

Publiceret 05 October 2017 00:00

SENESTE TV