Nyt lys på kunstgræsset i Birkerød sparer energi

Rudersdal Kommune kan spare på energien ved at skifte lyset ud på kunstbanerne ved Birkerød Idrætscenter. Tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden gør udskiftningen mulig

Ud over energibesparelserne kommer naboerne også til at mærke mindre til det skarpe stadionlys. Der er nemlig tale om ny type belysning til fodboldbaner, der er energibesparende og målrettet, så kun selve fodboldbanen oplyses. Lokale- og Anlægsfonden støtter de første projekter i Danmark med op til 50 procent af etableringsomkostningerne, og Fonden har efter en ansøgning fra Rudersdal Kommune støttet med 477.140 kr. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune.
“Lysanlægget på Birkerød Idrætscenter er relativt gammelt, og vi må ofte servicere det. Den ældre og nedslidte belysning forbruger 2000 W, mens den nye LED-belysning blot vil forbruge 700 W. Rudersdal Kommune kan derfor opnå en fornuftig energibesparelse ved at udskifte den nuværende belysning. At vi oveni også får mindre lysforurening gør det til et vigtig udviklingsprojekt, som har mange positive effekter for mange borgere,” siger Claus Madsen, Idrætsinspektør.

Nyt lys og ny brugeradfærd

LED-belysningen kan målrettes et større firkantet felt, da alle lamper lyser ensartet på hele banen. Der er ingen “sidebelysning” uden for banen, hvor den nuværende belysning lyser i runde felter på dele af banen og har en del “sidebelysning”, som lysforurener.
Den nye belysning kan desuden tændes og slukkes ved en kontakt direkte på masten, idet lyset kan opnå fuld styrke på 3-4 minutter. Dermed kan der med fordel også monteres bevægelsescensor, der slukker for lyset, hvis der ikke har været bevægelse i en periode.
Projektet forventes gennemført fra midt januar 2018 og afsluttet senest i starten af februar. Der forventes ikke store gener for brugerne, mens arbejdet står på. Inden projektet går i gang kan borgerne i området omkring Birkerød Idrætscenter give deres input i en borgerundersøgelse.

Publiceret 09 October 2017 15:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV