DEBAT:

Daginstitutioners vilkår

Af
Af Dorte Nørbo

spidskandidat for SF

Mere end 3 ud af 4 pædagoger i Rudersdal kommune svarer i en undersøgelse foretaget af BUPL, at de oplever at være alene med den samlede børnegruppe på en tilfældig dag. Mere end hver tredje har inden for et år oplevet, at det var direkte uforsvarligt. Pædagogerne oplever også, at der flere gange om ugen ikke er personale nok til aktiviteter og nærvær.
En kommune som Rudersdal burde kunne tilbyde de allerbedste institutioner i hele landet til vores mindste. Vi burde kunne sende børnene i daginstitution og vide, at der er voksne nok til at tage sig af dem og give dem både tryghed og udfordringer.
I Rudersdal betaler vi 0,3 % mindre i kommuneskat end Gentofte kommune og næsten 2 % mindre end i Allerød.
Højrefløjen bryster sig af den lave skatteprocent og råber op om udligningsordningen, som i bund og grund sikrer, at vi har et nogenlunde ensartet velfærdssystem i hele landet, og de glemmer at fortælle, at vi beholder mange penge selv.
Det er for dårligt. Lad os stå sammen om at sikre de gode normeringer til vuggestuer, børnehaver og fritidsinstitutioner. Måske kan vi så på dette område virkelig bryste os af at være landets bedste bokommune.

Publiceret 11 October 2017 15:09

SENESTE TV