Holte-elever sætter spurten ind på velgørende motionsdag

På skolernes motionsdag løber eleverne på Ny Holte Skole til fordel for at børn i Benin i Afrika kan komme i skole

Af
Anne Dahl Kristensen

Overalt i Danmark løber elever i folkeskolen i dag det årlige motionsløb, som markerer starten på efterårsferien. Og på Ny Holte Skole er der gjort noget helt særligt ud af dagen. For hver kilometer børnene hver især løber, bliver der samlet penge ind, som bliver doneret til Børnefonden. Pengene skal gå til at bygge en ny skole for børn i Benin i Vestafrika, som er et af verdens mest fattige lande.
Ny Holte Skole har taget afsæt i deres allerede eksisterende samarbejde med Børnefonden og Holte Rotary, og da to af skolens 9. klasse elever samtidig meldte sig frivilligt på banen med ønsket om at lave et velgørende løb, var fundamentet for dagens program skabt.
“Vi vil gerne bidrage til at åbne verden for vores elever og sætte et spejl op foran deres liv. Holte er et smørhul, og det er vigtigt, at vores elever kan sætte deres liv i perspektiv i forhold til jævnaldrende, der lever under meget anderledes vilkår,” fortæller skoleleder Søren Wadt og fortsætter:
“Derudover giver det os også mulighed for at arbejde med andre kompetencer. Der ligger også en masse læring og faglige perspektiver i det her projekt.”

Finansierer ny skole

Indsamlingen slutter nemlig ikke, når sidste elev er løbet over målstregen på motionsdagen. Det er et projekt, der strækker sig over hele skoleåret. Her skal eleverne løbende arbejde med temaet udviklingsarbejde og i samarbejde med Børnefondens repræsentanter sætte Afrika på skemaet i Holte. Og løbende bliver der arrangeret forskellige arrangementer, hvorfra overskuddet vil blive lagt i indsamlingskassen.
“Vores mål er, at vi ved skoleårets udgang har indsamlet nok midler til at kunne etablere en ny skole i Benin,” fortæller Søren Wadt.
En sådan ny afrikansk skole koster cirka 300.000 kr., og igennem skolens samarbejde med Holte Rotary bliver der mulighed for at supplere elevernes indsamlingsbeløb gennem yderligere donationer fra Rotary International og The Rotary Foundation.

Kirsten Bugge (th) og Cilia Lübbers (tv) fra 9.A på Ny Holte Skole er initiativtagere til det velgørende motionsløb. Foto: Katrine Koldsø/Børnefonden

Kirsten Bugge (th) og Cilia Lübbers (tv) fra 9.A på Ny Holte Skole er initiativtagere til det velgørende motionsløb. Foto: Katrine Koldsø/Børnefonden

Vigtigt at hjælpe

Motionsløbet 13. oktober er det første velgørende arrangement. Og det er pigerne Kirsten Bugge og Cilia Lübbers fra 9.A, som i høj grad har arrangeret dagen. Som tidligere nævnt havde de nemlig et ønske om at lave et velgørende løb på skolen, og derfor har de brugt deres praktikuge på at være i erhvervspraktik som event managere.
“Vi vil gerne hjælpe nogen, som har brug for det, og det er jo forfærdeligt at se de forhold, som børnene i Benin har i skolen, især når vi sammenligner med vores egne faciliteter. De går jo i skole i et skur, og vi blev ret overraskede over, at de bliver nødt til at gå fem kilometer for at få vand. Vi har det jo inden for en rækkevidde af 100 meter,” fortæller de to piger over telefonen.
Kirsten og Cilia har brugt ugen på at lave sponsoraftaler med erhvervsdrivende i lokalområdet, lavet bannere og skilte samt mange andre ting. Alle elever på skolen har lavet aftaler med deres netværk i form af forældre, bedsteforældre og lignende, som donerer penge til eleven for hver kilometer de løber. Alt i alt har den indsats resulteret i 2.252 tilbagelagte kilometer, og hvad det svarer til i donerede beløb er man i gang med at regne på.
Dermed er der lavet en god start for det videre indsamlingsarbejde. En af de store begivenheder bliver julekoncerten, som Ny Holte Skole og Holte Rotary er sammen om at arrangerer for fjerde år i træk. I år finder den sted 17. december.

Skoleleder Søren Wadt. Foto: Katrine Koldsø/Børnefonden

Skoleleder Søren Wadt. Foto: Katrine Koldsø/Børnefonden

Publiceret 13 October 2017 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV