Efterårsferie:

Gå på egernjagt og find et skelet

Der er flere lokale aktiviteter i Rudersdal i efterårsferien. Se dem her

Af
Anne Dahl Kristensen

På Mothsgården i Søllerød kan du gå på egernjagt i efterårsferien. Her i efteråret, hvor det er tid til at samle nødder, har et antal egern nemlig sneget sig ind i skovudstillingen. I håb om at finde en masse nødder til vinterforrådet har de små kræ været rundt over det hele.
Børn kan i ferien hjælpe med at tælle hvor mange nødder der er, og dermed kan børnene deltage i konkurrencen om deres helt eget egern og en fin Skalk-plakat. Der trækkes lod blandt alle deltagere den 22. oktober.
Der er også mulighed for at låne et par stylter eller et kroketspil, som kan bruges i Mothsgårdens have. Eller et ludo- eller ringspil, som man kan sidde med i det hyggelige, gamle køkken.
Mothsgården, Søllerødvej 25 i Holte har åbent alle dage undtagen mandag fra kl. 11-16.

Udgrav et skelet

Har man lyst til at udgrave et skelet, så er Vedbækfundene, Rudersdal Museer det rigtige sted at lægge vejen forbi i skolernes efterårsferie.
I udstillingen sættes en sandkasse op, hvor der begraves en kopi af et menneskeskelet, som skal graves ud med skovle og pensler.
Under udgravningen vil man lære noget om, hvordan arkæologer arbejder og hvilken viden, de får ud af at udgrave en grav. Man kan være med til at køns- og aldersbestemme skelettet og finde ud af, hvor høj personen var.

7.000 år gamle grave

På museumsafdelingen Vedbækfundene kan man også se rigtige menneskeskeletter i form af den berømte jægerstenaldergrav med kvinden og barnet på svanevingen, som lige har været med i DR's nye serie 'Historien om Danmark'.
En cirka 18-årig kvinde fødte sit barn for tidligt, hvor både mor og barn døde under fødslen, og de blev nænsomt begravet sammen, og barnet blev lagt på en svanevinge.
I udstillingen kan man se flere af de 7.000 år gamle grave, som blev fundet, da man skulle bygge Vedbæk Skole tilbage i 1975. De unikke grave med de velbevarede skeletter blev hurtigt en verdenssensation, og fundet gjorde, at man fik ny viden om, hvordan det var at leve i den sidste del af jægerstenalderen.

Æblejagt i barokhaven

Gl. Holtegaard inviterer til efterårsaktiviteter både inde og ude i efterårsferien.
Søndag 15. oktober kl. 14-16 vil billedkunstner og kunstformidler Mette Wille medbringe stabler af paptallerkener, farverige tuscher og en bunke af billeder fra kolonitiden.
Efter en inspirationstur i udstillingen, hvor der tales om udvalgte værker og den caribiske billedkunstner La Vaughn Belles kunstværk nærstuderes, går deltagerne i værkstedet.
Her er der mulighed for at klippe kolonibillederne ud i mange dele og overføre dem på paptallerkener, eller selv kreere sit helt eget paptallerkenstel.
Tilmelding på mail gl-holtegaard@rudersdal.dk.
I hele efterårsferien kan børn og barnlige sjæle i barokhaven gå på jagt efter den listige æbletyv, der har stjålet gartnerens æbler. Der venter en belønning for enden af æblejagten. Æblejagten er gratis, og skattekortet kan hentes i billetsalget. I anledning af 100-året for salget af De Vestindiske Øer undersøger Gl. Holtegaards efterårsudstilling vores fælles kolonihistorie og den magt og afmagt, som er forbundet med dette kapitel i Danmarkshistorien. Udstillingen præsenterer ældre værker og kulturhistorisk materiale samt samtidskunst fra ind- og udland, der bl.a. vil perspektivere emner som slaveri.

Publiceret 13 October 2017 15:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV