DEBAT:

Flotte ord fra politikerne - før valget

Af
Af Jan Forslund

Vasevej 19A

2840 Holte

I et læserbrev her i avisen skriver borgmester Jens Ive (V) og Socialudvalgsformand Birgitte Schjerning Povlsen (K) en fin fortælling om at ”De ældre også skal prioriteres”. Der er ikke meget konkret i skrivelsen, men flotte og lidt uforpligtende ord om, at man som borger trygt kan regne med at få hjælp, når der er behov. Og de to toppolitikere antyder, at serviceniveauet skal sikres, selv om det kræver tid og økonomi. Alt sammen fint nok.
Men noget halter. I de seneste to år har Rudersdal Kommune fra staten fået adskillige millioner kroner, som har været øremærket til ældreområdet, herunder til såkaldte varme hænder. Offentligheden har ikke hørt så meget om den konkrete anvendelse af de mellem 20 og 30 mio. kr. I år måtte visiterede ældre lægge krop og hjem til, at rengøringsstandarden her i kommunen nu er blandt landets ringeste. Nu går der tre uger mellem hvert besøg af godt en times varighed, for at klare det værste støv. Mon det er det, de to politikere vil ændre?
”Måden som Rudersdal Kommune visiterer og gennemfører den praktiske hjemmehjælp er udfordret i disse år” skriver Jens Ive og Birgitte Schjerning Povlsen videre. Ja, det har mange ældre mærket på kroppen i rigtig mange år. Visitationer bliver udskudt eller i værste fald glemt i et alt for stort tal. Systemet har ikke virket.
Når der fra politisk hold nu sættes fokus på ældreområdet her i kommunen kan det ikke roses nok. Kommunen gør en stor indsats for ældre borgere på mange områder. På andre områder er man milevidt fra et acceptabelt serviceniveau. Det bliver spændende om valget kan rokke ved det.

Publiceret 17 October 2017 00:00

SENESTE TV