Bundplacering til idrættens lokale vilkår

Kommunens idrætsforeninger sender Rudersdal ned i den tunge ende i ny analyse

Af
Thomas Schiermacher

 En ny undersøgelse giver Rudersdals rammer for idrætsliv bundkarakter. Kommunen ender på en 65. plads ud af alle landets kommuner
”Vi synes ikke, det er noget at være stolt af,” siger Lars Engelberth, der er formand for Rudersdal Idrætsråd og kandidat til kommunalbestyrelsen for de konservative.
Det, der ikke er nogen grund til at være stolt af, er en placering som nr. 65 i en stor undersøgelse, hvor Danmarks Idrætsforbund (DIF) sammenligner de danske kommuner med hinanden på baggrund af idrætsforeningernes vilkår.
Undersøgelsen hedder 'Idrætsforeningernes vilkår - rammer og vilkår' og her rangeres samtlige danske kommuner, undtagen fem små ø-kommuner, i forhold til hinanden, på baggrund af 21 parametre inden for de fire hovedområder: frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Der er tale om en gentagelse af en undersøgelse, som også blev foretaget for fire år siden forud for det seneste kommunalvalg. I forhold til undersøgelsen dengang er Rudersdal Kommune faldet 22 pladser tilbage på ranglisten. Det mener Lars Engelberth er et troværdigt billede af situationen i Rudersdal Kommune.
”Jeg tror, den undersøgelse DIF har lavet, giver et retvisende billede af situationen i kommunen, som den er nu. Analysen er et udtryk for, hvorledes de foreninger, som har deltaget i analysen, oplever kommunens prioritering af idrætten i Rudersdal Kommune”. Fortsættes side 2
Fortsat fra forsiden:

Bundplacering til idrættens vilkår

Årsagen til at det står skidt til for Rudersdal Kommune i undersøgelsen er, ifølge Lars Engelberth, at foreningerne i kommunen ikke er tilfredse med de vilkår, der er for dem og deres medlemmer. Det handler om kapaciteten især på fodboldbanerne og i kommunens haller.
”Det er klart at ser man på kapacitet, så skinner det igennem, at foreningerne er ikke særlig tilfredse. Og her snakker vi om kunstgræsbaner og haller i særdeleshed. Der er eksemplet med Vedbæk, hvor der mangler lys på banerne og man ikke kan træne efter mørkets frembrud, men også mangel på kunststofbaner. Og det samme gælder halkapacitet. Der er et stort behov,” siger han.
Og selv om der for kort tid siden blev vedtaget i kommunalbestyrelsen, at der skulle bygges en ny hal i Holte, så er Lars Engelberth ikke kun begejstret for den idé. Den løser ikke problemerne.
”Nu kommer der en hal i Holte. Men man river tre små haller ned og bygger en multihal i stedet. Det er godt. Men der er jo også foreninger, der bruger de små haller og de skal så ind i den multihal. Så kan man jo diskutere om man så reelt øger kapaciteten,” siger han.

Skal bruges politisk

Lars Engelberth vil bruge DIF's undersøgelse som en løftestang for idrætsrådets medlemmer. Rapporten er et godt værktøj for dem.
”Vi kan bruge det politisk. Og det agter vi at gøre. Som det allerførste regner vi med at tage afsæt i den i den paneldebat vi har arrangeret op til kommunalvalget. Den holder vi den 16. november i Birkerød idrætscenter og her er den et godt afsæt for en debat om idrætslivet i Rudersdal,” siger han.
 
 
#RudersdalKV17

Publiceret 31 October 2017 10:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV