Idrætsforening:

Ny skolehal giver ikke ekstra haltid

Lederne i Holte Idrætsforening mener ikke, at den nye hal ved Dronninggårdskolen løser problemet med manglende halkapacitet i Rudersdal Kommune

Af
Anne Dahl Kristensen

I forbindelse med budgetforliget, som nu er vedtaget for 2018 og overslagsårene 2019-2021, blev det vedtaget at afsætte 10 mio. kr ekstra til en ny hal i Holte. En hal, der skal placeres ved Dronninggårdskolen. Og i forbindelse med projektet udtalte formanden for Rudersdal Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Daniel E. Hansen blandt andet:
“Politisk har vi lyttet til ønsket om mere halkapacitet, og den realistiske måde at løse det på, er med en ny hal ved Dronninggårdskolen.”
Men den betragtning er en gruppe idrætsledere i Holte Idrætsforening ikke enig i.

Behov for to nye haller

“Man vil rive tre små idrætshaller ned, og i stedet bygge én større idrætshal. De tre små idrætshaller anvendes dog udenfor skolens åbningstid allerede nu af en række foreninger. I bedste fald vil man kunne dele den nye, store hal op. Kan man dette, vil de foreninger, der i dag bruger de små haller, kunne deles om den nye, store hal. Kan man ikke dette, vil nogle frivillige foreninger stå uden en hal, når den store hal står klar. Med andre ord medfører den nye skolehal ikke- eller i bedste fald kun lidt ekstra haltid for de foreninger, som anvender dem uden for skolens åbningstid,” skriver Holte IF i en pressemeddelelse.
Ifølge Holte IF er der behov for to nye store idrætshaller i Rudersdal Kommune, hvis der skal vejes op for det kapacitetsbehov, der er i dag.

Kæmper for endnu en hal

Foreningen har igennem de sidste 10 år arbejdet for at få en ny hal ved Rudegaard Stadion, og i pressemeddelelsen anfægter de den nye beslutning om hallen i Holte.
“Det er problematisk, at partierne bag budgetforliget vælger at anvende penge afsat på Kultur- og Fritidsområdet til en Holtehal 3 til at bygge en skolehal på Børne- og Skoleområdet. Vi frygter, at der nu ikke kommer en Holtehal 3 ved Rudegaard,” skriver foreningen i pressemeddelelsen.
Holte IF vil nu forsøge at påvirke kommunalvalget, så der fortsat kommer en hal på Rudegaard Stadion, sådan som de har ønsket det igennem de sidste 10 år.

Publiceret 31 October 2017 20:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV