Unge vil spille i symfoniorkester

Fem kommuner er gået sammen om at skabe et nyt symfoniorkester for unge, og halvdelen af de unge kommer fra Rudersdal Musikskole

Af
Anne Dahl Kristensen

Meget tyder på, at det ikke kun er pop og rockmusik, der bliver lyttet til blandt de unge i Rudersdal. I hvert fald er der 30 unge mellem 10 og 25 år, som har valgt at blive en del af det nye Nordsjællands Ungdoms Symfoniorkester, som foreløbig tæller 60 personer.
Orkestret er skabt på baggrund af et samarbejde mellem Rudersdal, Allerød, Hørsholm, Furesø og Hillerød Kommuner, og den første strofe blev spillet 6. oktober, hvor orkesteret blev oprettet.
Det er første gang, man har oprettet et så stort symfoniorkester i Rudersdal, og til at lede tropperne står dirigent Morten Ryelund klar. Han er også fast dirigent og leder af Det Danske Ungdomsensemble. Og der er flere fordele ved at spille i orkester, mener formanden for Musikskolerådet.
“Det nye ungdomssymfoniorkester har fået en flyvende start, og det er vi naturligvis meget begejstrerede for. Man kan sagtens øve sig alene derhjemme, men der, hvor det virkelig giver noget, er når man bliver en del af et orkester. Men bliver bedre på sit instrument, men ikke mindst giver det også et rigtig godt socialt sammenhold og venner for livet. Og det her er samtidig en spændende mulighed for at dyrke sit talent og for at opleve suset fra et rigtig stort orkester,” fortæller Søren Hyldgaard, der er formand for Musikskolerådet i Rudersdal Kommune, og som samtidig er kandidat til kommunalvalget for Venstre.
Ruderdal Musikskole har fra start været med til at udvikle konceptet.
Det er gratis at være medlem. Der er stadig plads til flere i orkesteret, og er man interesseret, skal man kontakte sin lærer i musikskolen og få vedkommende til at indstille en. Næste gang orkesteret mødes er 10. november. Herefter øves der hele vinteren igennem, så de klassiske værker kan blive finpudset, inden det går løs med koncerter i de fem kommuner samt i DR"s koncerthus 4. marts 2018.
Nordsjællands Ungdoms Symfoniorkester er støttet af Villy Saft Nielsens Fond, der har doneret 500.000 kr. til formålet over en fem-årig periode. Samtidig støtter de fem kommuner med et økonomisk beløb.

Publiceret 08 November 2017 00:00

SENESTE TV