Butiksejer:

Der er aldrig solgt hash her

Omsætningen er faldet, og rygter om hashhandel i baglokalet har kostet. Nu står ejeren af La Bon Bon frem. Han vil rygterne til livs

Af
Thomas Schiermacher

Rygterne har længe gået om hashhandel på Birkerød Hovedgade, og i juni måned udviklede et bandeopgør sig i Politiparken sig. En blev skudt, og to fik så mange tæsk, at de måtte på hospitalet.
Dengang antydede flere anonyme kilder, at hashhandlen foregik et bestemt sted. Ingen ville stå frem med navn og ansigt, men fra en anden anonym butiksejer lød det dengang:
”Det foregår flere steder i byen. Det sker i Kræmmerstrædet ud mod den store p-plads. Der holder biler med tonede ruder, og der bliver handlet ud af vinduerne og der er livlig trafik ved stedet. Der bliver også handlet ovre bag den sorte elefant i strædet mellem fodklinikken og Spisekurven. Der bliver også handlet i Politiparken og i Præstegårdshaven.”
Efter brandstiftelsen hos tatovørbutikken for nylig, svirrer rygterne igen, og et af de steder, der har floreret rygter om, er slikforretningen La Bon Bon i Birkerød Hovedgade.
 
SE VIDEOEN: Er du tryg i Birkerød?
 
 

Vil mane rygterne i jorden

Mahmood Barakgi ejer forretningen. Mahmood kommer sammen med en kunde, da han ser Rudersdal Avis lave interview i gågaden. Han vil gerne fortælle sin version af, hvordan rygterne er opstået til avisen. For de har, ifølge ham, haft store konsekvenser for slikbutikken.
”Jeg kender godt alle de rygter. Men det er aldrig sket. Der er aldrig blevet solgt hash her,” siger han.
Han er 21 år og købte butikken i Birkerød efter en kort periode at have drevet en anden slikbutik i Hillerød.
De vedholdende rygter har stået på længe. I flere år har de floreret, men ingen har villet stå frem med navn og lægge ansigt til beskyldningerne. Men nu vil Mahmood gerne selv mane dem i jorden, og han fortæller åbent om, hvor han tror de er opstået.
”Rygterne kommer fra folk, der har set mig sammen med nogle bestemte personer, der har solgt hash,” siger han og indrømmer, at der har været en periode, hvor en gruppe, som måske ikke har haft rent mel i posen, har hængt ud omkring slikforretningen.
Men Mahmood siger, at det ikke kommer til at ske igen. Han har slettet deres numre fra telefonbogen i mobilen og sendt dem, der skabte problemer, væk.
”Jeg har bedt dem om ikke at komme her mere,” siger han.
 
Venstremand: Politiet skal tage det alvorligt
 
 

Rygterne har kostet

Der er flere gode grunde til at forsøge at rette op på La Bon Bon's ry og rygte. For det har ikke været godt for forretningen, at der har floreret rygter om hashhandel i slikbutikken. Det har skræmt kunder væk.
Mahmood har mærket det på den hårde måde.
”Det ødelægger forretningen og min omsætning om fredagen er gået meget ned. Den er halveret,” siger han.
De vedholdende rygter om hashhandlen ved Mahmoods slikbutik er endda nået hjem til hans mor. Det er ikke godt.
”Der er også familie, der hjælper til i butikken, og mine forældre har haft fat i mig. De tager det meget alvorligt, for forretningen er jo med til at forsørge andre i familien end mig,” siger han.
Der er stadig rygter om hashhandel i Birkerød Hovedgade, og Rudersdal Avis har efter brandattentatet mod en tatovørforretning i hovedgaden talt med personer i gågaden, der i stigende grad føler sig utrygge i bymidten.
 
Der bliver solgt hash i gågaden

Publiceret 14 November 2017 11:00

SENESTE TV