De 7 kvikke:

Jacob Jensen, Enhedslisten

Hver uge frem til valget har Rudersdal Avis stillet syv faste spørgsmål til partiernes spidskandidater

Hvad gør dig vred?
Når fagfolk eller politikere fremfører synspunkter, som er i strid med deres professionelle viden.

Hvilken historisk begivenhed ville du gerne have været en del af?
Jeg ville gerne have været en del af den danske arbejderbevægelse, da den stadig var ung og virkeligt engageret i at varetage den brede befolknings interesser. Det vil sige før den blev bragt under kontrol af levebrødspolitikere.

Hvad fik dig senest til at grine?
Det er nok ikke den seneste gang. Men jeg kan huske episoder, hvor en journalist griber en politiker i en lemfældig omgang med sandheden, og derefter går ham på klingen med alle hans bortforklaringer. Især kan jeg huske episoder med Lars Løkke som offer.

Hvad er din dårligste vane?
Jeg taler for meget, er der nogen, der siger.

Hvad er det vigtigste, din mor eller far har lært dig?
Jeg lærte, at man skulle lade være med at bruge flere penge end man tjente og havde i kassen - og lade være med at stifte gæld. Tænk nu, hvis resten af kommunalbestyrelsen også havde lært det!

Hvis du skulle bosætte dig et andet sted i Danmark, hvor skulle det så være?
Jeg bor nu et sted med fri natur, hvor jeg kan gå mine ture. Jeg bor også tæt på bibliotek, by og en station. Hvis jeg af en eller anden grund skulle flytte, så skal det være et til et sted med de samme kvaliteter. Men umiddelbart kan jeg ikke pege på et sådant sted.

Hvem i Kommunalbestyrelsen vil du helst:
1) Drikke en øl med? Poul Bach. Vi har samme holdning til mange spørgsmål og håber på et samarbejde med ham og andre socialdemokrater
2) Tage på road trip med? Mona Madsen. Jeg fornemmer, at hun i den næste valgperiode vil tale og stemme i overensstemmelse med hendes personlige synspunkter og ikke bare følge ”partidisciplinen”.
3) Møde i en boksering? Borgmester Jens Ive (V) i en politisk boksering. Han og hans parti fortjener en knock-out, fordi de har ansvaret for de store velfærdsnedskæringer i Rudersdal. De rammer især børn og skoler samt de ældre hjemmehjælpsmodtagere.

Publiceret 20 November 2017 00:00

SENESTE TV