Unge tæller frivilligt stemmer på Sjælsøskolen

Det er normalt forbeholdt partisoldater at være med når der tælles stemmer. Men i år har UiR tilkaldt forstærkninger blandt byens unge til at stå borgere vi i valglokalet og tælle stemmer.
På Sjælsøskolen var der fire frivillige unge blandt de tilforordnede. De kom efter skole, men kl. 20, da valgstedet lukke var der ikke umiddelbart udsigt til, at de fire skulle have fri lige med det samme. Og det er godt det samme for Nikoline Hjelmsø, Andreas Graham, Johannes Nissen Feldt og Benjamin Graham. De var klar.
”Nu er det overstået. Vi har deltaget på lige fod med de andre og nu skal vi hjælpe med at tælle de gule,” siger Andreas Graham. De gule er stemmesedlerne til regionsrådsvalget. Mens de fire unge fortæller, bliver 'de gule' hældt op på et bord i baggrunden. Og de rutinerede valgtilforordnede går straks i gang med at lægge sedlerne i orden efter parti eller liste.
Men hvad laver fire unge mennesker, der ikke selv er engageret i politik egentlig på Sjælsøskolen en novemberaften.
”Jamen, jeg meldte mig fordi det lød spændende. Det at kunne være med til det og være en del af det hele. Jeg må indrømme at jeg har haft en lidt højtidelig følelse, fordi det er mange mennesker, der er fælles om noget på tværs af alle mulige interesser,” siger Benjamin Graham. 

God stemning

Nikoline Hjelmsø er også meget glad for, at have været med. Det er noget særligt over det.
”Folk er meget venlige og glade og man kan mærke det er noget de går op i,” siger hun. Det kan Andreas Graham sagtens erklære sig enig i. Han er den eneste af de tre, der ikke stemte for første gang ved dette valg.
”Der er en særlig stemning og der er et særligt engagement. Og det med at det er en festdag for demokratiet er en kliché, men der er en positiv og superfed stemning.

Vil gerne mere

De fire unge vil gerne slippe for interview og i gang med at tælle stemmer, men på falderebet skal de lige svare på om det med at være valgtilforordnet er noget de gerne vil være en anden gang.
”Helt sikkert. Jeg vil gerne prøve at være med til et folketingsvalg,” siger Johannes Nissen Feldt hurtigt og de andre stemmer i, inden de rejser sig og går over og tæller stemme på 'de gule'. 

Publiceret 21 November 2017 06:00

SENESTE TV