Socialdemokratiet trækker i rød retning

Står det til Kristine Thrane, så skal fremgangen for Socialdemokratiet omsættes til rød politik i den kommende valgperiode

Af
Thomas Schiermacher

Der blev vredet hænder og stirret intenst på storskærmen i valgcaféen tirsdag aften i Birkerød, mens resultaterne rullede ind.
Socialdemokratiet skiftede inden valget ud i tropperne. Jens Bruhn gik af som spidskandidat, og Kristine Thrane overtog posten som partiets nummer 1.
Socialdemokratiet gik frem fra tre til fire pladser i kommunalbestyrelsen, og fik 922 stemmer mere end sidst - i alt 4.260 og samlet set 13,5 procent af stemmerne, hvilket er 2,2 procent mere end sidst. Og det er nemt at komme med en umiddelbar kommentar til for Kristine Thrane, da hun bliver spurgt om det.
“Det er dejligt. Jeg er bare så glad,” siger hun og flytter næsten ikke øjnene fra skærmen med resultater. Hvis hun gør det, er det for at følge med i partikammeraten Poul Bach's sirlige beregninger af mandatfordelingen.
Imens han regner siger han:
“Vi har vist, at når man har et godt team, så kan man vinde et valg. Og det har vi gjort.”
Men hvad skal fremgangen bruges til, når Venstre og Jens Ive stadig sidder tungt på borgmesterposten med deres 30,5 procent af stemmerne.
“Vi vil selvfølgelig bruge fremgangen til at søge indflydelse. Og sammen med fremgangen til radikale, synes jeg det trækker i den rigtige retning. Nu går forhandlingerne i gang, og så må vi se, hvad det bliver til i forhold til udvalgsposter. Vi peger på Jens Ive som borgmester, da det jo er tydeligt for enhver, at vi ikke har et rødt flertal. Og set i det lys, mener vi, at det er vigtigere at sidde med ved forhandlingsbordet og trækker i rød retning frem for at stå uden for,” siger hun.
Dagen derpå møder vi Kristine Thrane til fintællingen af stemmerne i Idrætscentret i Birkerød. Og her vil hun gerne takke vælgerne.
”Jeg er selvfølgelig bare rigtig glad ovenpå valgresultatet, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle de borgere, som har stemt på os. Det betyder rigtig meget.”

Kristine Thrane afløste Jens Bruhn som spidskandidat. Socialdemokratiet gik frem og har nu fire pladser i kommunalbestyrelsen. Pressefoto

Kristine Thrane afløste Jens Bruhn som spidskandidat. Socialdemokratiet gik frem og har nu fire pladser i kommunalbestyrelsen. Pressefoto

Publiceret 23 November 2017 11:00

SENESTE TV