De trak flest personlige stemmer

Jens Ive placerer sig igen solidt i front i forhold til de personlige stemmer. Kristine Thrane har den største fremgang i antallet af personlige stemmer, og Trine Dybkjær er stormet direkte ind på top 3

Af
Anne Dahl Kristensen

Nogle er gået frem. Andre tilbage, imens nogle ligger nogenlunde status quo. Mange af de personlige stemmer ved sidste uges kommunalvalg har flyttet sig. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Nogle kandidater er ikke genopstillet, hvorfor disse stemmer naturligvis har skulle finde en ny ejermand. Det er blandt andet tilfældet med Maria Steno fra Lokallisten, der ved valget i 2013 var kandidaten med næstflest personlige stemmer. Hun fik dengang 2.522 personlige stemmer, og det gælder også Jens Bruhn fra Socialdemokratiet, der lå som nummer fire på listen over kandidater med flest stemmer. Han fik dengang 956 personlige stemmer.
Men grundliggende kan det konstateres, at der ved sidste uges kommunalvalg blev afgivet stort set lige så mange personlige stemmer, som ved det seneste valg tilbage i 2013. Dengang lå det samlede antal på 21.562 personlige stemmer svarende til 69,61 af de afgivne stemmer. Og ved dette valg blev der afgivet 21.138 personlige stemmer svarende til 67,24 procent af stemmerne.

Thrane erstatter Steno

Men hvilke kandidater er så gået frem og tilbage målt i forhold til antallet af personlige stemmer ved sidste uges kommunalvalg?
Socialdemokratiets spidskandidat, Kristine Thrane fik 1.362 personlige stemmer, og hun har dermed overtaget Maria Stenos plads som nummer to på listen over kandidater med flest personlige stemmer. Og hun er samtidig den kandidat, der har den største fremgang i antal personlige stemmer. Hun er nemlig gået fra 832 stemmer i 2013 til de nuværende 1.362 stemmer.
Kristine Thrane er dermed kun overgået af borgmester Jens Ive fra Venstre, der fik 2.783 stemmer. Det er nogenlunde på niveau med hans valg i 2013, hvor han fik 2.872 stemmer.
Flot ser det også ud for Kenneth Birkholm fra Det Konservative Folkeparti og Daniel E. Hansen fra Venstre, der er gået frem med henholdsvis 346 stemmer og 323 stemmer. For begges vedkommender er der tale om næsten en fordobling af deres antal af personlige stemmer fra valget i 2013.
En fordobling har Mona Madsen fra Lokallisten dog realiseret. Hun er gået fra 218 stemmer i 2013 til 449 ved dette valg, og det samme er næsten gældende for Lokallistens spidskandidat Axel Bredsdorff, der er gået fra 336 stemmer i 2013 til de nuværende 638 stemmer.
Udnævnelsen af Kristine Thrane som kandidaten med den største fremgang er faktisk ikke helt sand. For det billede er kun gældende i forhold til kandiaterne i den nuværende kommunalbestyrelse.

Dybdal direkte ind på top 3

Ser man på andre kandidater som eksempelvis Trine Dybkjær fra Lokallisten, der ikke tidligere har været opstillet, så har hun haft et flot valg med 943 stemmer, og dermed er hun stormet direkte ind på top tre over kandidater med flest personlige stemmer.
Blandt de kandidater som er gået tilbage i antallet af personlige stemmer er blandt andet Birgitte Schjerning Povlsen (K), Elisabeth Ildal fra Liberal Alliance og Anika Rée fra Venstre. De er hver især gået henholdsvis 491, 277 og 246 stemmer tilbage.

Publiceret 27 November 2017 11:00

SENESTE TV