Godt gået:

Velgørende madmarked skaffer 10.000 kr. til julehjælp

Søllerød-borger Louise Steen Halkier har for andet år i træk arrangeret et velgørende madmarked, hvorfra overskuddet går til julehjælp til trængende familier

De fleste er enige i, at julen er børnenes fest. Børnene er spændte på, hvad julemanden har med i sækken i år, og mon ikke der er en ting til alle. Sådan er det bare ikke for alle.
”Sidste år, da vi skulle lave ønskeseddel sammen med børnene, havde de svært ved at finde på noget at ønske sig, “fortæller Louise Steen Halkier, som fik den idé at lære børnene, at ikke alle børn er lige privilegerede.
Det skriver Louise Steen Halkier – mor til to, foodblogger og bosidende i Søllerød - i en pressemeddelelse.
Louise arrangerede derfor et indsamlingsarrangement til fordel for familier, der ikke har råd til julen.
”Jeg inviterede venner og bekendte samt forældre fra børnenes institution til at komme hjem til os i vores have, hvor jeg havde forberedt  mad og drikke, som de deltagende så skulle betale for – og gerne mere end jeg havde prissat det til… Jeg opfordrede samtidig alle til at tage brugt legetøj med,” fortæller Louise.
Arrangementet blev en succes, og der blev samlet en pæn portion penge ind, som gik til Julehjælpen. Louise besluttede sig samtidig for, at der skulle sættes større skibe i søen til dette års arrangement, som hun har arrangeret i samarbejde med sognepræst ved Søllerød Kirke, Xenia Dalsgaard.
De lokale handlende blev også involveret, og arrangementet foregik i år i sognegården ved Søllerød Kirke. 
Det skete lørdag 25. november, hvor der var arrangeret madboder med mad fra Dagens Maaltid på Øverødvej og Slagter Maltesen fra Holte Midtpunkt. Vine fra Holte Vinlager, øl fra HornBeer i Kirke Hyllinge. Æbleskiver, Glögg og saftevand fra Meny i Nærum. Hotdogs med hele pivtøjet fra Rema 1000 i Nærum, grønt fra Holte frugt og Grønt, og ydermere var der arrangeret juleklip for børnene med alt hvad der dertil hører sponsoreret af Mogens Funchs boghandel i Holte Midtpunkt.
Der var tombola, hvor man kunne vinde præmier fra Deep & Steep i Holte samt Kogebogspakker fra kokken Louisa Lorang. Derudover donerede Ballerup Bowling gavebevis. Alt var sponsoret, så det fulde beløb gæsterne betalte, gik ubeskåret til velgørenhed.
Underholdningen var sikret af Xenia Dalsgaard som læste op fra Juleevangeliet, og den lokale jazzsangerinde Eva Grove og hendes band spillede skøn julemusik. Der var også ansigtsmaling til børnene.
I alt blev der samlet næsten 10.000 kr ind, og en stor bunke legetøj. Pengene bliver distribueret af Søllerød Kirke. 
”Det var en fantastisk dag, med masser af deltagende. Næste år gør vi det igen 24.. november, og forhåbentlig med endnu flere deltagere” siger Louise Steen Halkier. 

Mens der blev samlet penge ind, kunne børnene hygge sig med juleklip.

Mens der blev samlet penge ind, kunne børnene hygge sig med juleklip.

Publiceret 05 December 2017 14:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV