9 ton valgplakater bliver genbrugt

Norfors er lykkedes med at få indsamlet en stor del af valgplakaterne, som nu kan genbruges

I kølvandet på det netop overståede kommunevalg, etablerede det tværkommunale affaldsselskab Norfors en mulighed for, at partierne og kandidaterne kunne aflevere de udtjente valgplakater på genbrugspladserne i Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal. Og den ordning blev en succes, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
”Næsten alle valgplakater er fremstillet af det samme plastmateriale, og derfor gik vi i gang med at etablere en særskilt ordning for disse valgplakater, da vi havde sikret, at de kunne genanvendes,” siger Plan- & miljøchef Peter Storm i pressemeddelelsen.
Ordningen er taget vel imod fra alle partier, og de foreløbige opgørelser viser, at næsten 9 ton, svarende til ca. 26.000 valgplakater, er blevet afleveret til genanvendelse.
Opgaven er imidlertid ikke helt uden omkostninger for personalet på genbrugspladserne. Betingelserne for at plakaterne kan genanvendes er, at der ikke må sidde strips på, og det var ikke alle, der var lige flinke til at fjerne disse. Så en opfordring til kandidaterne til næste valg: Husk at fjerne strips – ikke kun fra lygtepælene, men også fra plakaterne.

Publiceret 06 December 2017 09:00

SENESTE TV