Nyt liv i gammel butik:

Løvebageriet åbner i Birkerød

Henrik Bendtsen er klar til at slå dørene op i sit nyrenoverede øko-bageri i Birkerød Hovedgade

Tilbage i oktober lukkede den 14 år gamle bagerbutik Bagergården i Birkerød Hovedgade, og siden har en større ombygning været i gang i lokalerne. Nu er arbejdet ved at være færdigt, og det nye Løvebageri er klar til at åbne 12. december. Bageriet kommer til at have fuld fokus på de økologiske varer.
Henrik Bendtsen er uddannet bager og konditor. Han er var i lære som bager i Rønne på Bornholm, og han er uddannet konditor på La Glace i København, hvor han sikrede sig en bronzemedalje til svendeprøven. For 15 år siden åbnede han egen butik i Køge, hvor han kommer fra, og derefter har han været ansat flere forskellige steder i takt med, at han har samlet erfaring. Og nu er tiden kommet til igen at blivTilbage i oktober lukkede den 14 år gamle bagerbutik Bagergården i Birkerød Hovedgade, og siden har en større ombygning været i gang i lokalerne. Nu er arbejdet ved at være færdigt, og det nye Løvebageri er klar til at åbne 12. december. Bageriet kommer til at have fuld fokus på de økologiske varer.
“Jeg brænder så meget for faget, at jeg gerne vil sætte mit eget præg på, hvad jeg synes er god kvalitet inden for brød og kager. Det handler for mig om 100 procent solidt håndværk,” fortæller Henrik Bendtsen.
Den nye bagermester i Birkerød har blandt andet en klar ambition om, at butikken skal lave brød, der er 100 procent økologisk, ligesom han også vil tilbyde enkelte biodynamiske produkter. Derudover bliver der fremover også produceret stenovnsbrød i bageriet, ligesom Henrik Bendtsen har en strategi, der går på, at der skal rigtig smør i alle produkter.
Løvebageren åbner officielt 12. december, men allerede på lørdag 9. december kl. 12-15 bliver der holdt en åbningsreception i lokalerne. Her kan man smage et udvalg af det økologiske sortiment, få en kop kaffe eller et glas Cava. Alle er velkomne.

Publiceret 07 December 2017 11:00

SENESTE TV