Bakkehuset blev overdraget til brugerne

Lørdag 6. januar overgik Bakkehuset i Vedbæk officielt til at være et aktivitetshus drevet af frivillige seniorer i Foreningen Bakkehuset i Vedbæk

Flere end 400 borgere var i løbet af lørdag eftermiddag på besøg i det smukke, gamle hus på bakken med udsigt mod Vedbæk Havn, Hven og Sverige. I de højloftede stuer blev de mange gæster budt på mousserende vin og kanapéer inden formanden for Foreningen Bakkehuset i Vedbæk, Anne Grethe Swainson tog ordet og bød velkommen. Det fremgår af en pressemeddelelse.
“Rigtig mange af husets brugere frygtede, at kommunens beslutning om at lade huset overgå til at være brugerstyret blot var et forstadium til at nedlægge Bakkehuset som aktivitetshus. Jeg må understrege, at den frygt er blevet gjort til skamme i forløbet frem til i dag. Vi fandt ud af, at vel ville kommunen gerne spare, men der var også et oprigtigt ønske om større brugerinddragelse og undersøgelse af nye muligheder for kommunalt og privat samarbejde,” sagde Anne Grete Swainson og fortsatte:
“Processen frem til i dag har været ny både for kommunen og os. Indimellem har det føltes som om vi var om bord på et eksprestog i fuld fart, samtidig med at vi lagde skinner ud foran os. Jeg tror, at kommunen fortsat vil bakke os op, hvis der hen ad vejen skulle vise sig problemer måske endda med at sikre bedre busforbindelser til Bakkehuset.”

Skibet skal sejle i nat

Borgmester Jens Ive (V) indledte sin tale med at takke for invitationen og ønske godt nytår til alle.
”Når jeg læser jeres imponerende program, og når jeg klikker ind på jeres nye og virkelig flotte og informative hjemmeside, er jeg imponeret. I gør enhver bekymring til skamme og viser en hidtil uset styrke i, hvad fælleskaber her i Rudersdal kan og vil. Nu må resultatet stå sin prøve, nu er det tid til at sætte sejl her i Vedbæk. Næste epoke starter med jer borgere ved roret. I har lagt en kurs, taget forsyninger om bord, og skibet skal sejle i nat eller i hvert fald lette anker nu og for en lang sejlads”, sagde Jens Ive, inden han og Anne Grete Swainson underskrev samarbejdsaftalen og erklærede det brugerstyrede aktivitetscenter Bakkehuset for åbent og i gang.
Omdannelsen af Bakkehuset fra aktivitetscenter til brugerstyret senior- og sundhedshus er et resultat af de besparelser, som kommunalbestyrelsen skulle finde frem til i forbindelse med budgettet for 2017.
adk

Borgmester Jens Ive og formanden for Foreningen Bakkehuset i Vedbæk, Anne Grete Swainson, underskriver samarbejdsaftalen, som gør Bakkehuset til et brugerstyret aktivitetscenter. Til højre for Anne Grete Swainson står Bakkehusets nye husleder, Flemming Hagen Gregersen. Foto: Rudersdal Kommune

Borgmester Jens Ive og formanden for Foreningen Bakkehuset i Vedbæk, Anne Grete Swainson, underskriver samarbejdsaftalen, som gør Bakkehuset til et brugerstyret aktivitetscenter. Til højre for Anne Grete Swainson står Bakkehusets nye husleder, Flemming Hagen Gregersen. Foto: Rudersdal Kommune

null

Publiceret 08 January 2018 16:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV