I nabohavnen må man godt bo på sin båd

Vedbæk Havn lukker for helårsbeboelse. Men i Rungsted Havn ser man igen grund til det

Af
Thomas Schiermacher

”I Rungsted Havn har det altid været tilladt Her er det lovligt at bo i bådene og have sin folkeregisteradresse. Og det har aldrig været noget problem,” siger havnechef i Rungsted Anders Söderberg.
Han kender godt til det nye forbud mod beboelse i bådene på Vedbæk Havn, men hos nabohavnen mod nord er der ikke planer om at forbyde folk at bo i bådene om vinteren. Hvis altså de har folkeregisteradresse. Det kræver at man bor på båden og har 'livsineteresser' på stedet.
”Her i havnen drejer det sig typisk om 2-3-4 personer, der benytter muligheden. Og det er jo først om vinteren man bemærker det, når alle de andre både er taget op. Der er det synligt fra november måned og cirka 4½ måned frem,” siger han
”Men det har aldrig været et problem og om sommeren mærker man det jo overhovedet ikke. Der er jo mange andre, der bruger havnen og bådene” siger han.
”Det drejer sig jo tit om en enkelt i en båd. Måske en, der er blevet skilt eller andre, der gerne vil leve det liv. Og omvendt er der også noget positivt ved det. Det gør jo, at der er lidt liv på havnen i vinterperioden og nogen der laver lidt opsyn med det hele,” siger han.
I Rungsted Havn har de 'fastboende' klumpet sig sammen og har gjort det lidt hyggeligt, at opholde sig i den ellers forladte og øde havn.
”Hernede har de, der bor her, samlet sig og har hængt lyskæder op de har vist også drukket en enkelt øl om fredagen og har hygget sig,” siger han.

Forstår bekymringen

Havnechefen fra Rungsted forstår god, at man kan være bekymret for, hvad der sker, hvis mange pludselig flytter ned i både i havnen. Hvad enten årsagen er det ene eller andet.
”Jeg kan godt følge beslutningen i Vedbæk Havn. Kommunen har jo forpligtelser i forhold til skole, daginstitutioner og offentlig transport, og hvis, der pludselig boede 50 mennesker i havnen, så kunne de måske kræve at der var en institution eller andre faciliteter i nærheden.
En anden bekymring kunne være, at stigende boligpriser kunne gøre, at folk der ville bo i området, men ikke havde råd til hus, i stedet ville slå sig ned i en båd,
”Så er der også sket det, at det er blevet spændende og moderne og boligpriserne har gjort det attraktivt økonomisk, at bo i havnen. Her betaler man jo ikke ejendomsskat eller grundskyld, men man afregner man for det man forbruger,” siger havnechefen.

null

Publiceret 19 January 2018 14:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV