Efter indbrud:

“Jeg tager bilnøglerne med i seng, så jeg hurtigt kan komme herfra”

Bedst som Natashia Ingrid Marie Svendsen havde vænnet sig til at være alene hjemme i villaen i Vedbæk, brød tyve ind, og nu tør hun igen ikke være alene i huset

Af
Anne Dahl Kristensen

“Min kæreste er væk hver anden uge, hvor han rejser med sit arbejde. Så jeg er meget alene med børnene. Jeg har aldrig brudt mig om at være alene i huset, men efter flere år var det endelig lykkedes mig. Men så fik vi indbrud. Nu hører jeg igen konstant lyde, og jeg tør ikke være her alene,” fortæller Natashia Ingrid Marie Svendsen, der er mor til børnene på fire og to år samt en baby på fem måneder.
Familien bor på aflukket vej i Vedbæk, hvor alle kender hinanden. Parret har alarmsystem i huset, og normalt sørger de automatiske lyscensorer også for, at der altid er lys i hjemmet, selvom der ikke er nogen hjemme. Undtagen den ene dag i december 2017, hvor familien var til fødselsdag hos Natashias stedfar.
“Huset stod mørkt hen, men alarmsystemet var tændt. Da vi kom hjem om aftenen, gik jeg ud på badeværelset for at gøre ungerne sengeklar, og jeg kunne se, at vinduet stod lidt på klem, og at puslepuden lå på gulvet. Jeg undrede mig, men bed ellers ikke mærke i det. Ikke før jeg kom ind i soveværelset, hvor vinduet også stod på klem, og mine smykkeæsker lå smidt på gulvet. Så vidste jeg, hvad der var sket,” fortæller Natashia.

“Nisser på spil”

Badeværelset og soveværelset var de eneste to rum i huset, som alarmsystemet ikke dækkede. Og indbrudstyvene er først brudt ind i badeværelset, hvor de har set alarmsystemet i gangen, hvorefter de er gået ud igen, og har brudt soveværelsesvinduet op.
Det eneste, der blev stjålet fra boligen, var Natashias smykker. Der lå ellers en ny ipad ovenpå smykkeæskerne, men den har tyvene flyttet for at komme til smykkerne.
“Alle mine ringe og halskæder var væk. Men kassen med øreringe var stadig fyldt, og vi tror, at vi har forstyrret dem, idet vi er kommet hjem,” fortæller Natashia.
I øjeblikket var det dog ikke de mistede smykker, som Vedbæk-borgeren havde sit fokus på.
“Vi kunne godt mærke, at børnene begyndte at blive bange i takt med, at vi blev oprørte over indbruddet. Så det blev vores held, at det skete i december, for vi endte med at fortælle dem, at det var drillenissen, der havde været på besøg og taget mors smykker,” forklarer Natashia.

Minderne forsvinder

Efter indbruddet har Natashia brugt meget tid på at få dokumenteret værdien af sine smykker overfor forsikringsselskabet. Og ligesom de tusindvis af øvrige borgere, der har haft indbrud irriterer det hende, at hun har mistet noget med affektionsværdi.
“Det gør mig rasende og irriteret. Hvorfor skal de tage de ting, der er forbundet med minder? Kunne de ikke bare holde sig til møbler og elektronik,” fortæller hun.
Men ikke mindst har oplevelsen gjort noget ved hende psykisk.
“Jeg kigger hele tiden efter steder, hvor jeg kan komme ud, hvis de pludselig kommer tilbage. Jeg er bange for, at der kommer indbrudstyve mens vi er hjemme, og at de vil overfalde mig eller gøre børnene ondt. Det gør mig utilpas, og jeg hører konstant lyde. Og så er jeg begyndt konsekvent at tage bilnøglen med ind i soveværelset om aftenen, så jeg hurtigt kan løbe ud i bilen, hvis nogen skulle bryde ind om natten.”

Blomsterbud på besøg

Familien er langtfra den eneste, som har haft indbrud i området. Flere gange er det lykkedes indbrudstyve at bryde ind hos naboerne, og andre gange er det blevet ved forsøget.
“Vores naboer har oplevet, at der stod en mand udenfor om aftenen og udgav sig for at være pizzabud, ligesom et andet par oplevede, at det ringede på døren kl. 22.30 om aftenen, hvor det var en mand med en buket roser, der udgav sig for at være blomsterbud. Men det er jo kun for at undersøge, om der er nogen hjemme i boligen,” fortæller Natashia.
Generelt er naboerne i området dog gode til at holde øje med hinandens boliger, og efter indbrudsoplevelsen har Natashia også officielt tilmeldt sig nabohjælp. Der er foretaget ekstra indbrudssikring i hjemmet, men spørgsmålet er fortsat hvor langt man skal gå. 
“Vi har også overvejet om vi skulle have et sireneanlæg og udendørs kameraovervågning, men det skal jo også være til at bo her. Og jeg er ikke interesseret i, at det skal blive alt for voldsomt med sikringen af vores hus,” siger Natashia, som dog fortsat gør sig sine overvejelser om sikring af hjemmet.

null

Publiceret 23 January 2018 11:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV