Løchte står i front ved Davis Cup i Birkerød

Anført af Frederik Løchte Nielsen stiller Danmark op uden nye ansigter til Davis Cup-opgøret mod Irland 3. og 4. februar

Davis Cup-kaptajn for Danmark, Kenneth Carlsen, har sat navne på de spillere, der skal spille Davis Cup-opgøret mod Irland i første runde af Europa/Afrika gruppe II. Danmark har fordel af hjemmebane i opgøret, der spilles i Birkerød Idrætscenter 3.-4. februar, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.
Det danske hold består af Frederik Løchte Nielsen, Benjamin Hannestad, Søren Hess-Olesen, August Holmgren og Thomas Kromann. Tidligere år har man kun måttet udtage fire spillere. Men som noget nyt i år er det tilladt at have op til fem spillere med.
“Vi har udtaget det hold, vi mener har den største chance for at slå Irland. Det er et rutineret hold, hvor alle spillere har været med på holdet før, og alle har spillet Davis Cup kampe,” siger Kenneth Carlsen i pressemeddelelsen.

Kompakt format

Holdets mest rutinerede spiller, Frederik Løchte Nielsen, kan i kampen mod Irland tangere rekorden for flest optrædener for Danmark i Davis Cup-sammenhæng. Den rekord tilhører i øjeblikket Torben Ulrich, der nåede at stille op 40 gange for det danske landshold i tennis. Frederik Løchte Nielsen er inden opgøret mod Irland noteret for 39.
Den fyrretyvende optræden på Davis Cup-holdet kan potentielt blive en af de mest travle for Frederik Løchte Nielsen. I år har det internationale tennisforbund, ITF, nemlig indført et nyt format for Davis Cup-opgør i Europa/Afrika gruppe II, der er det tredje højeste niveau i verden.
Tidligere blev et Davis Cup-opgør spillet bedst af fem kampe over tre dage. Men i det nye format skal de fem kampe afvikles over kun to dage. Til gengæld spilles hver kamp bedst af tre sæt mod tidligere bedst af fem sæt. Konkret spilles der to singlekampe lørdag, mens søndag starter med en double efterfulgt af to singler.
Davis Cup-kaptajnen og resten af holdet ser frem til at optræde på hjemmebane i en forhåbentlig fyldt hal.
“Hele holdet glæder sig også til at spille på hjemmebane i Birkerød, og vi håber meget på, at der kommer mange tilskuere og støtter holdet. Det kan være med til at gøre en afgørende forskel,” siger Kenneth Carlsen.
Irland udtog allerede deres hold i december. De to bedste på holdet er Peter Bothwell og Simon Carr, der ligger henholdsvis nummer 837 og 892 på den seneste verdensrangliste.
adk

Publiceret 25 January 2018 11:30

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV