Lokalpolitikers hjem ligger i ruiner efter brand

Det var et medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal, der i går formiddag kunne se sit hjem brænde på Stenløkken i Birkerød

Af
Anne Dahl Kristensen

“Jeg har bogstaveligt talt det tøj, som jeg står i, og det samme gælder for min kone og børnene. Alt er ødelagt,” fortæller Daniel E. Hansen, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal for Venstre, og samtidig er formand for Børne- og Skoleudvalget i Rudersdal Kommune.
Dagen i går ændrede sig drastisk for den lokale politiker. Han var på arbejde, da han pludselig blev ringet op af sin hustru, der var alene hjemme med parrets to små børn i villaen på Stenløkken i Birkerød. Hun havde lugtet røg, og da hun så røgskyerne stige op fra carporten, tog hun et barn under hver arm, skyndte sig ud af boligen og søgte tilflugt hos en af naboerne, hvor der samtidig blev ringet 112.
“Jeg skyndte mig selvfølgelig hjem, og undervejs ringede jeg til min kone. Allerede der fik jeg en melding om, at flammerne havde spredt sig til huset, og da jeg nærmede mig Birkerød, kunne jeg på lang afstand se røgen. Og så kan man bare stå der og se, at ens hjem brænder. Det er ganske rædsomt,” fortæller Daniel E. Hansen dagen derpå.

Enkelte ejendele reddet

Det er endnu ikke klarlagt, hvad der er årsag til branden. Nordsjællands Politi meldte i går ud via Twitter, at der var tale om brand i både garage, bil og hus.
Brandteknikerne skal i dag klarlægge, hvad den udløsende faktor har været, og indtil da kan det blot konstateres, at branden, der begyndte i en garage, også fik fat i Daniel E. Hansens hus.
“Det er et vinkelhus, og i den ene vinkel er taget fuldstændig udbrændt, og det hele er faldet ned over stuen. For resten af huset er loftet brændt, og næsten hele huset er sod- og vandskadet. Det er ganske alvorligt, og det er meget svært at danne sig et overblik lige nu,” konstaterer Daniel E. Hansen.
Da branden blev slukket i løbet i torsdag eftermiddag, lykkedes det parret at redde et par enkelte personlige ejendele. Men det er ganske, ganske få ting.
Familien bor nu hos noget familie, indtil der er taget stilling til den videre fremtid. Og familien har det godt trods omstændighederne.
“Det vigtigste er jo, at der ikke er sket noget med børnene og min kone, som var i huset. Vi har det alle godt, og så må vi finde ud af det praktiske hen ad vejen. Der venter et kæmpe arbejde, men det må vi løse,” lyder det fra Daniel E. Hansen, som tilføjer:
“Samtidig vil jeg også gerne sige tak for alle de henvendelser vi har fået. Mange har tilbudt os hjælp og sendt hilsener, og det er vi meget taknemmelige for.”   

Alt er ødelagt i Daniel E. Hansens hjem. Men forhåbentlig kan barnevognen stadig bruges, efter den blev hevet ud under branden i går. Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk

Alt er ødelagt i Daniel E. Hansens hjem. Men forhåbentlig kan barnevognen stadig bruges, efter den blev hevet ud under branden i går. Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk

Røgen væltede ud, da flammerne fik fat i taget på Daniel E. Hansens hus på Stenløkken i Birkerød. Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk

Røgen væltede ud, da flammerne fik fat i taget på Daniel E. Hansens hus på Stenløkken i Birkerød. Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk

Publiceret 26 January 2018 10:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV