Henrik Ehrenreich foran det 'nyplantede' skilt, der viser vej til Eremitageslottet. Privatfoto

Henrik Ehrenreich foran det 'nyplantede' skilt, der viser vej til Eremitageslottet. Privatfoto

Lokale kræfter har fået parforce-jagtlandskabet og Eremitage-slottet på skilt

Eremitageslottet er kommet på seværdighedsskilt på Helsingørmotorvejen

Af
Thomas Schiermacher

“Vi har et af de største og smukkeste naturområder i landet og når jeg omkring i landet så andre have de her skilte, så tænkte jeg at det skulle vi også have.” Sådan siger Henrik Ehrenreich, der er 'lokalmand', tømrermester og en af kræfterne bag det nye flotte skilt, der står på Helsingørmotorvejen ved Nærumafkørslen i sydlig retning og ved Klampenborgafkørslen i nordlig retning, Skiltet peger mod Parforcejagtlandskabet og Eremitageslottet og -sletten.

Sammenmed en anden lokal kulturarvsinteresseret og medsammensvoren i De Røde Portes Venner, Ulrik Iversen har Henrik Ehrenreich deltaget i møder i vejdirektoratet og har presset på for at få de brune seværdighedsskilt til Rudersdal.

“Vi var så heldige at viceborgmester Erik Mollerup (V) sad som formand i det udvalg, der besluttede, hvor der skulle placeres skilte. Det gjorde måske noget godt for os,” siger han.

Flere støtter

Der har været flere kræfter, der gerne ville have skiltet op. Både Lyngby-Taarbæk Kommune og Gentofte Kommune har arbejdet for og med Rudersdal, Ehrenreich og Iversen i processen.

Med i meget

Henrik Ehrenreich er med i mange ting og bruger en god bid af fritiden på det lokale engagement.

“Nu har jeg en alder, hvor børnene er voksne og så har jeg tid. Jeg holder af kultur og historie og nu har jeg tiden og energien,” siger han.

“Jeg duer ikke til at sidde på hænderne. Jeg kan ikke sidde stille og har altid engageret mig i frivilligt arbejde. Der er mange der har spurgt: Hvorfor gider du det frivillige arbejde? Men jeg svarer, at jeg ikke kunne lade være,” sigerhan.

Flere røde porte

Den kommende tid skal Henrik og portvennerne i gang med ny projekter. Genetableringen af de røde porte er ikke færdig.

“De næste to – tre år kommer de sidste porte op langs grisestien. Langs med den skal vi lave de tre-fire porte, der mangler der. Så du må gerne skrive, at hvis der er frivillige, der gerne vil hjælpe med at male eller på anden måde, så er de velkomne til at kontakte De Røde Portes Venner,” siger han. Opfordringen er hermed bragt videre.

Der er god grund til at glædes over de nye skilte. For alle tre involverede kommuner og de lokale, der har fået det sat i værk. Privatfoto

Der er god grund til at glædes over de nye skilte. For alle tre involverede kommuner og de lokale, der har fået det sat i værk. Privatfoto

Publiceret 31 January 2018 09:00