Ugens Buket:

“Daniel er som en fjerde søn”

Årets første udgave af Ugens Buket går til Daniel Müller fra Gl. Holte, der er en højt værdsat nabo

Af
Anne Dahl Kristensen

“Hvis nogen fortjener en buket, er det Daniel. Han er et pragtfuldt menneske og en vidunderlig nabo, som er fantastisk værdsat af os.”

Sådan skriver Helle Kjærbye i sit brev til Rudersdal Avis, hvori hun forklarer, hvorfor netop Daniel Müller fortjener at blive modtager af Ugens Buket. Og den indstilling blev vi her på redaktionen selvfølgelig nysgerrige på. For ifølge Helle Kjærbye er Daniel Müller en vigtig brik i det nabofællesskab, som gør sig gældende på Højleddet i Gl. Holte.

“I disse tider, hvor ordet fællesskab betyder mindre og mindre for visse mennesker, er det noget, Daniel og vi stadig dyrker på højt plan. Fordi vi synes det er et vigtigt begreb. Ikke kun at tænke på sig selv, men også at tænke på andre. Og som bekendt er det kun ved at give, at du får,” skriver Helle Kjærbye i sit brev.

Nabofællesskabet mellem de to parter er så stærkt, at Helle og hendes mand Per Kjærbye gerne omtaler Daniel som deres fjerde søn, og i hvert fald passer han ifølge parret på betegnelsen “en rigtig guttermand”. Men hvad er det, som gør Daniel til noget helt særligt?

“Daniel giver os energi”

“Daniel skovler ikke blot sne på sit eget fortov, men tager, hvis tiden tillader det, gerne hele striben ned til golfbanen. Han sætter lune, hjemmebagte boller ved vores hoveddør, kommer ind og får en snak om dette og hint, og så får han også tid til at skrive et julekort til os. Daniel er et friskt pust, der giver os energi, hvilket er meget vigtigt at få fra andre i vores alder. Han inspirerer os til at komme videre med ting, som ellers ligner en uoverkommelig opgave,” forklarer Helle Kjærbye.

Blandt andet tilbød Daniel for nyligt, at han i den kommende weekend kunne hjælpe Helle og Per med at beskære alle de gamle frugttræer i deres have, da han “havde nogle timer ledige”. Med til historien hører også, at Daniel er tidligere kok, og nu arbejder som Operation Manager hos ISS Catering. Ikke mindst har han sin hustru Mette og to børn at tilgodese.

“Men os er der stadig tid til. Og den vigtige pointe i denne sammenhæng er, at det ikke er os, der kommer og spørger om hjælp. Daniel tilbyder det altid selv helt frivilligt. Det kaldes hjælpsomhed af høj karat,” fortæller Per Kjærbye.

Naboskabet er stærkt mellem de to familier på Højleddet i Gl. Holte. Her ses fra venstre Per Kjærbye, Daniel Müller, Helle Kjærbye og Mette Runemalm. Forrest ses Victor Alexander Runemalm, imens lillebror Bertil Müller Runemalm fik en velfortjent eftermiddagslur i barnevognen. Foto: Anne Dahl Kristensen

Naboskabet er stærkt mellem de to familier på Højleddet i Gl. Holte. Her ses fra venstre Per Kjærbye, Daniel Müller, Helle Kjærbye og Mette Runemalm. Forrest ses Victor Alexander Runemalm, imens lillebror Bertil Müller Runemalm fik en velfortjent eftermiddagslur i barnevognen. Foto: Anne Dahl Kristensen

Hjem til barndomshjemmet

Daniel Müller og hans familie bor på den røde bondegård på Højleddet, som af mange bliver omtalt som 'Mrs. Brays Rideskole'. Og faktisk er det velkendte rammer for Daniel Müller. Han boede nemlig i den ene længe af bondegården som barn.

“Dengang boede der fem familier på gården, og det fællesskab, som herskede, har formet Daniel til den fantastiske person, han er i dag,” fortæller Helle Kjærbye i sin indstilling.

Et sidste eksempel på den unge familiefars gavmildhed kan vi tage fra selve overrækkelsen af Ugens Buket. For det skulle selvfølge være en overraskelse, og da Helle Kjærbye i sit forsøg på at få Daniel til at være hjemme på overrækkelsestidspunktet, stak en lille, hvid løgn om, at hun havde brug for hjælp til at slæbe nogle hårde hvidevarer ind i huset, stod Daniel selvfølgelig straks klar til at hjælpe.

Det eneste han kom til at bære, var dog den buket blomster, som han fik overrakt.

Se videoen, hvor en overrasket Daniel Müller modtager Ugens Buket på rudersdalavis.dk

Hvem skal have en buket?

Skriv til os og fortæl, hvorfor netop den person, du indstiller, har fortjent en buket blomster

Send os en e-mail på redaktion@rudersdalavis.dk eller send dit brev til Rudersdal Avis, Gl. Lundtoftevej 1B, 2800 Kgs. Lyngby

Husk at skrive navn, adresse og telefonnummer både på den, du indstiller og på dig selv, så vi har mulighed for at følge op på indstillingen

null

Publiceret 05 February 2018 11:45