Nyt kunstgræs på vej til fodboldbaner i Birkerød og Nærum

De nye kunstgræstæpper på Birkerød Idrætscenter og Rundforbi Idrætsanlæg har ladet vente på sig. Men nu er der fundet en løsning

Kultur- og Fritidsudvalget godkendte i 2017 en anlægsbevilling til udskiftning af kunstgræstæpper på to af kommunens idrætsanlæg. Efterfølgende opstod der flere forskellige spørgsmål omkring underlag og afvanding, som har forsinket etableringen af det nye kunstgræs i et år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune, hvori det samtidig oplyses, at der nu er fundet en løsning.

“Nu kan vi komme i mål med de nye kunstgræstæpper. Jeg ved, at nyt kunstgræs længe har været et stort ønske for fodboldklubberne, og nu ser det ud til, at vi kan komme i gang i foråret med udbud og det endelige arbejde i løbet af sommer og sensommer i år,” siger Kristine Thrane (S), formanden for Kultur- og Fritidsudvalget.

Undgå at granulatet spredes

Det centrale spørgsmål har været omkring afvanding og nedsivning fra banerne. På baggrund af erfaringer fra andre steder i Danmark og rådgivning fra et ingeniørfirma er der nu retningslinjer for opbygning af banerne, og hvordan der kan nedsives og drænes regnvand. Det rådgivende ingeniørfirma peger på en faskine-løsning, der opsamler gummigranulatet (SBR-infil), som forsvinder og afvandes fra banerne.

Derudover skal der arbejdes med adfærd i forhold til vedligeholdelse og brug af banerne. Dem, der bruger banen skal være med til at sikre, at spredning af gummigranulatet undgås.

I løbet af foråret vil projektet med udskiftning af kunstgræsbaner komme i udbud. I udbudsmaterialet er der indarbejdet brugernes ønsker til kvalitet, udseende og spilleegenskaber.

Arbejdet med de nye kunstgræsbaner på Birkerød Idrætscenter Rundforbi Idrætsanlæg sker henover sommeren og sensommeren 2018.

adk

Publiceret 14 March 2018 11:30

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV