Måske er det lidt svært at se på illustrationen fra Rudersdal Kommune. men den røde bjælke på billedet er badebroens kommende placering.

Måske er det lidt svært at se på illustrationen fra Rudersdal Kommune. men den røde bjælke på billedet er badebroens kommende placering.

Ekstra badebro på vej til Vedbæk

Den var der i 2016. Den var der ikke i 2017. Men nu kommer der igen en badebro på Vedbæk Sydstrand i sommermånederne

Af
Thomas Schiermacher

For to år siden blev der givet tilladelse til opsætning af en offentlig sommerbadebro ud fra Vedbæk Sydstrand. Men badebroens placering generede og der kom klager. Det betød, at broen ikke var opsat i 2017.

Nu er det besluttet at broen skal op igen. Den bliver flyttet og kommunen har givet sig selv dispensation for lokalplanerne, så glade badedyr kan komme ud fra kysten og ned i vandet i sommeren varmeste periode. Broen bliver ikke permanent. Det blev besluttet på det seneste møde i Byplanudvalget. Broen skal nemlig sættes op til sommeren og pilles ned, når efteråret begynder. Indtil videre er planen sendt i høring. Det tager fire uger og kommer der indsigelser kan en eventuel behandling af dem forsinke opsætningen. Men går alt som det skal, så er broen klar når badesæsonen starter.

“Vi håber den kommer op i juli - før badesæsonen går i gang,” siger Allan Carstensen, der er chef i Teknik og Miljø i Rudersdal Kommune: “ Og så skal den tages ned i september,” tilføjer han

Selve broen koster ingenting. Den er nemlig ren genbrug.

“Jeg kan oplyse, at selve broen ikke koster noget, da det er genbrug fra nordstranden, fra dengang der kom nye broer der,” siger Carstensen.

Men det koster lidt at tage den op og sætte den ned.

“Det er meningen at broen tages op i efteråret, ligger i depot hos entreprenøren og opsættes igen til sommeren. Den samlede udgift hertil er 20.240 kr. pr. år,” fortæller Allan Carstensen.

Publiceret 09 May 2018 10:30

SENESTE TV