Lejerne slap ikke for at skulle være med til at finansiere regeringens nye tiltag imod ghettodannelser. Pressefoto

Lejerne slap ikke for at skulle være med til at finansiere regeringens nye tiltag imod ghettodannelser. Pressefoto

Lejerne slipper lidt billigere

Ghettoplanen er landet. Lejerne slipper for at betale hele gildet

Af
Thomas Schiermacher

lejeboliger Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Det Radikale Venstre har indgået en aftale om finansieringen af Parallelsamfundsplanen, der i folkemunde er døbt 'ghettoplanen'.

Forliget indebærer, at regeringens forslag om at øge den såkaldte refusion til 100 procent er taget af bordet. Det betyder, at lejerne slipper for en ekstraregning til Landsbyggefonden og dermed de almene beboere på 13 milliarder kroner, ifølge regeringens beregninger. Det skriver BL ??? i en pressemeddelelse.

På en pressetur arrangeret af BL for få uger siden deltog Socialdemokratiets Christine Antorini. Her udtalte hun sig i skarpe vendinger mod 'ghettoplanen' og afviste pure, at Socialdemokratiet ville lægge stemmer til at Landsbyggefonden skulle finansiere regeringens planer.

”Vi kommer ikke til at lægge ryg til det forslag,” sagde socialdemokraten.

Nu er forliget så indgået. Aftalen er ændret, så lejerne ikke rammes ligeså hårdt og Christine Antorini mener, at der er indgået en god aftale.

“Vi fik i S - sammen med DF, SF og R - forhindret, at regeringen overførte 13 milliarder kroner af lejernes penge til statskassen. Det er vi utroligt glade for er lykkedes, for det er afgørende for at udvikle boligerne for lejerne i hele den almene boligsektor.

De 10 mia kr sættes af til renovering, boligsocial indsats mv. Landsbyggefonden vil fortsat bruge det samme beløb på renovering, boligsocialindsats og huslejenedsættelser i de 55 belastede boligområder,” siger Socialdemokratiets Christine Antorini.

ekstraregningen kunne have kostet lejerne dyrt og have tømt Landsbyggefondens kasse.

”Det er helt afgørende, at den enorme ekstraregning til Landsbyggefonden og dermed til lejerne er taget af bordet. Vi er også meget lettede over, at den urealistiske forestilling om et renoveringsstop i resten af den almene sektor er lagt i mølposen. Derfor er der meget stor grund til at rose partierne uden for regeringen for at have stået imod regeringens pres på dette område,” siger BL's administrerende direktør, Bent Madsen i pressemeddelelsen.

I rudersdal er der ingen områder, der er på listen over udsatte boligområder.

Publiceret 11 May 2018 10:00