Byggesjusk skyld i lukning

En stor fejl fra entreprenørens side er skyld i, at svømmehallen skal gennem en sommerrenovering

Af
Thomas Schiermacher

Svøm Det er ikke første gang svømmehallen i Birkerød må holde delvis lukket, som det sker denne sommer.

Tidligere er den blevet renoveret og nu skal der igen repareres på bassinet.

Det er der gode grunde til oplyser Idrætsinspektør Claus Madsen.

Sagen udspringer af en tidligere renovering. Her blev arbejdet ikke udført efter forskrifterne og den membran, der blev lagt for at holde vandet i bassinet er ikke god nok. Faktisk er den alt for tynd.

”Årsagen til at vi skal lave de her reparationer er, at der er løse fliser. Det er fordi der er løse fliser. Det er der, fordi der er lagt en for tynd membran, der simpelthen går i stykker når svømmerne belaster gulvet. Er den i stykker så kommer vandet ind i betonen og skader bygningen og derfor skal der lægges en ny membran og nye fliser.

”Når man gør det så laver man først en coating på 3 mm. Men den som blev lagt af dem, der udførte arbejdet i første omgang er kun på 0,03 mm. Det gør den meget sårbar.

og den går let i stykker,” siger han.

”Vi har registreret vandskade helt ned i kælderen, så nu skifter vi membranen og fliserne, der er årsagerne til problemerne og så regner vi med at alt er i orden,” siger han.

Desværre er der ingen steder at brokke sig over det dårligt udførte arbejde. For det firma, som stod for det findes ikke mere. Der for må Rudersdal Kommune selv afholde udgifterne.

”Hvis firmaet havde eksisteret, så havde det været en reklamationssag,” fortæller inspektøren.

Svømmehallen holder lukket for offentligheden i uge 27 og 31. Der er nemlig svømmeskole for børn i det gamle bassin i de uger, Rudersdal kommune henviser i den periode til Rundforbi Svømmehal. I de mellemliggende fem uger vil træningsbassinnet være lukket, mens der vil være åben i det gamle bassin.

Renoveringen i Birkerød er planlagt, og anlægsbevillingen lyder på 3.047.000 kr.

Publiceret 14 May 2018 10:00

SENESTE TV