De her udskolingselever behøver ikke bekymre sig mere om, hvor de skal gå i folkeskole. Men fremtiden byder måske på forandringer for de største børn i folkeskolen i Rudersdal Kommune

De her udskolingselever behøver ikke bekymre sig mere om, hvor de skal gå i folkeskole. Men fremtiden byder måske på forandringer for de største børn i folkeskolen i Rudersdal Kommune

God proces om udskolingsplan

Der har været lyttende politikere og god dialog i forbindelse med planerne for en ændring af udskolingen, siger skolebestyrelse

Af
Thomas Schiermacher

Anne Dahl Kristensen

“Vi må jo konstatere, at der sker et fald i antallet af elever i 7.-9. klasse, hvor flere elever søger til privatskoler, og vi hører også fra forældre, at de ikke mener, at deres børn bliver udfordret nok og derved får foldet deres potentiale fuldt ud. Der er andre steder, hvor man har arbejdet med udskolingen, og Undervisningsministeriet har udgivet en rapport netop med fokus på, hvordan man styrker udskolingen, og det skal vi selvfølgelig også overveje,” sagde Jens Darket (V), fungerende formand for Børne- og Skoleudvalget i sidste uge til Rudersdal Avis, da han blev spurgt til planerne om at samle alle kommunens udskolingselever på et færre antal skoler end i dag.

Forslaget kommer fra kommunens egne ansatte, der har foreslået det i den såkaldte 'Strukturrapport'. Heri har de peget på muligheden for bedre brug af ressourcerne ved at slå udskolingsklasserne sammen.

Det forslag skræmmer ikke Sofie Taudorf Lorensen, der er formand for skolebestyrelsen på Sjælsøskolen.

Her har man længe haft en model, hvor eleverne fra Høsterkøb Skole kommer til Sjælsøskolen efter endt 5. klasse, og det fungerer efter hendes mening ganske godt.

”Det er HovedMeds forslag, og så er det blevet diskuteret i Børne- og Skoleudvalget, der har sagt, at de gerne vil se mere bredt på det og undersøge hvilke muligheder, der er for at styrke udskolingen, så det er noget, der er blevet diskuteret. Der er lavet den store strukturrapport, og her er det et af forslagene fra de ansatte, at man kan gøre det sådan. Det er efter samme model, som Høsterkøb Skole og Sjælsøskolen har i dag. Det er der jo en vis del af økonomisk fornuft i,” siger skolebestyrelsesformanden.

Emnet har været diskuteret blandt skolebestyrelsernes medlemmer, og processen har indtil nu været god, mener Sofie Taudorf Lorensen.

”Nu kommer der snart et møde i Skoleforum, hvor vi tager emnet op igen, og vi oplever, at politikerne virker meget åbne. De vil gerne snakke om det, og de er både nysgerrige og lyttende,” siger hun.

Hvor stor indflydelse skolebestyrelserne har, er ikke let at sige, men de er med ved bordet. Og Sofie er sikker på, at arbejdet i Skoleforum og dialogen har en effekt.

“Det er helt klart, at jeg føler, at vi bliver lyttet til, og at vores input bliver værdsat. Vi har tidligere oplevet, at det har virket som om, noget var bestemt i forvejen, og vi bare blev orienteret. Men i denne proces har jeg følt det anderledes. Jeg synes, processen er positiv, og vi har længe vidst, det var på vej,” siger hun.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra de øvrige skolebestyrelser.

null

Publiceret 16 May 2018 11:00

SENESTE TV