Jens Bruhn fylder 70 år 19. maj.

Jens Bruhn fylder 70 år 19. maj.

To måneder efter hjertestop:

Jens Bruhn fejrer 70 års fødselsdag

19. maj kan forhenværende medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune og mangeårige Socialdemokrat, Jens Bruhn, fejre sin 70 års fødselsdag

Af
Af fhv. viceborgmester Birgitte Hamborg

Det er Jens Bruhns kones handlekraft, en velfungerende alarmcentral, hjerteløberen Nikolaj Marquart, et godt arbejdende hold på hjerteambulancen og det dygtige personale på Rigshospitalets hjerteafdeling, der er skyld i, at Jens Bruhn i pinsen kan fejre sin 70 års fødselsdag. Kun på grund af et fint samspil mellem alle disse aktører, blev fødselaren genoplivet efter et hjertestop for et par måneder siden.

Jens Bruhn tog lærereksamen i 1971 og blev straks ansat på Nærumgårdskolen, nu Nærum Skole. Her befandt han sig så godt, at skolen blev base for de følgende 40 års aktiviteter. Han elskede samværet med elever og kolleger og blev hurtigt optaget af at formidle kultur til eleverne. Det blev til en del jazz- og rockkoncerter, forfatterformiddage med bla. Benny Andersen og Dan Turéll - og massevis af børneteater. Han var også optaget af moderne dansk billedkunst og arrangerede mange kunstudstillinger til stor glæde for alle.

Da Jens Bruhn er historielærer, betød det, at han ofte var på udflugt med elever til Københavns “highlights”. Han deltog også i et utal af lejrskoler, hvor eleverne fik oplevet Samsø, cykelture i det Sønderjyske , vandreture fra Viborg til Flensborg, sejlads på de hollandske kanaler. Prag og Berlin var yndede mål for de store klassers studieture.

I 1977 tog Jens Bruhn sammen med tidligere elever, forældre og kolleger initiativet til oprettelsen af Søllerød Jazzklub, som han nu i 41 år har været formand for. På Jazzklubbens vegne modtog han i 1992 Søllerød Kommunes kulturpris.

I 1993 blev Jens Bruhn ansat som museumspædagog på Søllerød Museum. I en årrække var han knyttet til Vedbækfundene, hvor han indviede mange nysgerrige besøgende i Jægerstenalderens forunderlige univers. Han var også med til at arrangere udstillinger på Mothsgården og skrev artikler i tilknytning til disse. Siden har han udgivet bøgerne “Rudersdal - set på postkort” og en bog om Søllerød Jazzklubs første 40 år. I sin fritid arrangerede han i mange år i samarbejde med museumsinspektøren rejser til europæiske kulturperler. Turene var så populære, at de næsten var udsolgt på forhånd.

Jens Bruhns politiske karriere startede i 80'erne, da han blev formand for den lokale socialdemokratiske vælgerforening. I 1993 blev han første gang valgt ind i Søllerød, nu Rudersdal Kommunalbestyrelse for Socialdemokratiet. Det blev til 24 år, indtil han stoppede i 2017, hvor han i otte år var formand for Socialudvalget, i fire år for Kultur- og Fritidsudvalget og i fire år for Erhvervsudvalget.

Jens Bruhn har sat mange fingeraftryk på kommunen. I samarbejde med venstreborgmestrene Erik Fabrin og Jens Ive har han haft stor indflydelse på vores nye plejehjem, de almene boliger, forholdene på Ebberøds institutioner, aktivitetscentret Rønnebærhus og kulturcentrene Mariehøj og Mantziusgården. Ikke mindst har Jens Bruhn som socialdemokrat været optaget af at få indflydelse på de svage og udsattes vilkår, hvor han ofte opnåede resultater, der nåede langt ud over, hvad Socialdemokratiets mandater rakte til.

Jens Bruhn er et kendt ansigt i bybilledet i kommunen og har en stor kontaktflade. Han smitter andre med sit humør, og han kan skære ind til kernen under lange diskussioner. Jens blev en folkelig politiker i ordets bedste forstand.

Åbent Hus

I forbindelse med fødselsdag inviterer Jens Bruhn til Åbent Hus. 

Det sker 18. maj fra kl. 14-18 på Ystadvej 32 i Nærum.

Publiceret 16 May 2018 10:00