Back of a Garbage Truck

Back of a Garbage Truck

Nyt affaldssystem på vej

Der skal sorteres i flere spande fra 2019. Sammen med naboerne i Allerød og Hørsholm skal borgerne i Rudersdal nu dele affaldet meget mere op

Af
Thomas Schiermacher

Fra 2019 krydser skraldevognen kommunegrænserne mellem Allerød, Hørsholm og Rudersdal. De tre kommuner går sammen om et udbud af renovationen og det skal give bedre priser, da gebyrstigningen ved indførelse af sortering begrænses. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Efter det politisk er vedtaget, at affald, herunder de fem nye 'fraktioner' - glas, papir, pap, metal og plast - er de tre kommuner nu klar til at sende renovationen i fælles udbud. Udbuddet omfatter dagrenovation, ny sorteringsordning samt et fælles udbud af affaldsbeholdere. Det skal være den samme renovatør. der skal betjene alle borgere i de tre kommuner, fordi man på den måde håber, at kunne få gavn af stordriftsfordele bl.a. når der skal indkøbes beholdere og hentes affald.

Når tilbuddene er i hus fra interesserede leverandører, afgøres det, hvem der skal udføre opgaven. Aftale med en renovatør forventes at være på plads i slutningen af 2018.

Madaffald kommer senere

På længere sigt skal der findes en løsning for madaffald, da det er afgørende for, at kommunerne kan opfylde regeringens målsætning om, at vi i 2022 på landsplan skal genanvende 50 pct. af husholdningsaffaldet. Genanvendelse af madaffald - sandsynligvis til biogas - er en forudsætning for at opnå en tilstrækkelig genanvendelsesprocent.

Publiceret 17 May 2018 16:00

SENESTE TV