Ældre trafikanter fik mulighed for at se nærmere på en el-cykel, da der for nylig blev afholdt trafikcafé.

Ældre trafikanter fik mulighed for at se nærmere på en el-cykel, da der for nylig blev afholdt trafikcafé.

Ældre trafikanter blev klogere

Der blev prøvet el-cykler og aflivet myter om ældre trafikanter, da den første trafikcafé blev afholdt

Hvilken type el-cykel skal man vælge? Udgør ældre trafikanter en større risiko på vejene? Og hvad skal man være opmærksom på som ældre bilist?

I løbet af fem timer, blev de mange fremmødte på aktivitetscenter Teglgården klogere på trafik og transportformer. Det skete, da der blev afholdt trafikcafé, som er et resultat af et samarbejde mellem Rudersdal Kommune, Ældre Sagen, GF Fonden og de lokale aktivitetscentre. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Peter Stryhn, vicepolitiinspektør fra Vestsjællands Politi, havde også lagt vejen forbi, for at give gode råd og aflive myter om ældre trafikanter.

Mere erfarne

I pressemeddelelsen oplyses det, at ældre bilister er mere erfarne end de unge bilister, og at de har et bedre overblik i trafikken. Samtidig vælger de ofte kendte veje og kører, når vejene er mindst belastet. Det er derfor en myte, at ældre udgør en stor del af uheldsbilledet, fortalte Peter Stryhn.

Når det er sagt, kan man dog blive lidt mere stiv i leddene, når man bliver ældre, og det kan derfor være svært at dreje nakken, fortsatte han og pointerede, at det derfor er vigtigt at holde sig i gang, ligesom man som ældre bilist skal stoppe, mens tid er – og inden man føler sig utryg ved at starte bilen.

Forhjulsmotor eller centermotor?

Efter frokost fik de fremmødte en grundig introduktion til, hvad man skal være opmærksom på, hvis man vil begynde at cykle på en el-cykel. HF Christiansen cykler præsenterede sammen med GF fonden den el-cykel, de i samarbejde med Ældre Sagen har udviklet specielt til ældre cyklister. Da de mange spørgsmål var blevet besvaret, gik deltagerne ud i det gode vejr, hvor mange benyttede sig af muligheden for at prøve el-cyklerne.

adk

Publiceret 19 May 2018 11:00