Sisse Schirmer vil gerne dele sit gåturs-koncept med andre. Det er, ifølge hende, både berigende og sundt. For krop og sjæl.

Sisse Schirmer vil gerne dele sit gåturs-koncept med andre. Det er, ifølge hende, både berigende og sundt. For krop og sjæl.

Få dybe samtaler på gåture

Sille Schirmer har ofte gået lange ture og haft dybe samtaler med mennesker, hun ikke kendte forinden. Nu udbreder hun ideen

Af
Thomas Schiermacher

“Igennem de sidste otte år har jeg gået ture med folk, jeg ikke kender. Jeg er nysgerrig på andre mennesker, og jeg har lyst til at bringe mig selv ind i et felt, hvor mindst muligt er givet på forhånd,” siger Sille Schirmer, der bor i Vedbæk.

Det er stik imod den måde, de fleste lever på, og det er netop pointen. At møde noget nyt.

“Jeg er socialt aktiv og har en del venner, men jeg havde lyst til et supplement og et større element af uforudsigelighed i samtalen,” forklarer hun.

Derfor inviterede Sille i 2010 sin første fremmede ud på en gåtur, og siden er det blevet til mange ture hjemme i Danmark og et par afstikkere i det californiske.

Gennemgående for ”Tur med en Fremmed” er, at det altid afføder smil og mange spørgsmål, når folk hører om det. Mange bliver nysgerrige og vil gerne ”lege med,” men indtil nu, har der ikke været så mange muligheder – ud over at gå en tur med mig.

Du kan være med

Sille har udviklet et koncept, der skal gøre det lettere at springe ud i en dyb samtale med en fremmed.

“Nu lancerer jeg nogle samtalekort, som er udviklet, så de er essensen af det væld af samtaler, jeg har haft igennem de seneste otte år. Det er kogt ned til 12 temaer og en række tilhørende spørgsmål, der hjælper samtalen på vej. Overskriften for temaerne som helhed er 'livsfylde' – hvad fylder i dit liv, og fylder det dig med liv?,” fortæller hun.

Kortene kan man købe af Sille, men de er ikke en forudsætning, hvis man går med på hendes ture.

Der er også mulighed for at komme på gåture i Dyrehaven, tilmelde sig pop-up arrangementer rundt om i landet og deltage i en samtalemiddag eller booke en individuel tur med mig på www.turmedenfremmed.dk.

I juni bliver der arrangeret ture med fremmede i Dyrehaven. Her skal man blot møde op, og herefter sætter Sille de fremmødte sammen to og to.

Har man ikke tid de dage, så er der mulighed for at booke en tur med Sille på www.turmedenfremmed.dk eller via facebook-siden. Det er også gratis.

Publiceret 20 May 2018 11:00

SENESTE TV