Bashir og Jameed er klar med mountainbiken, der skal dekoreres og derefter gives til kronprinsen i fødselsdagsgave.

Bashir og Jameed er klar med mountainbiken, der skal dekoreres og derefter gives til kronprinsen i fødselsdagsgave.

Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag fejres lokalt

Lørdag 26. maj fylder Kronprins Frederik 50 år, og det fejres med festivitas i Birkerød

Det er ikke kun i hovedstaden og på de kongelige slotte, at Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag fejres. Også i det lille nordsjællandske hjørne af kongeriget bliver der indbudt til fødselsdagsfest, fremgår det af en pressemeddelelse.

Birkerød Torvedage har taget initiativ til at give kronprinsen en original fødselsdagsgave, som man kan se blive til på torvepladsen lørdag 26. maj kl. 11-13.

“Vi har længe haft planer om at give Kronprins Frederik en gave her fra Birkerød, som skulle være et absolut unikum,” fortæller Rikke Andersen fra Torveforeningens bestyrelse og fortsætter:

“Vi har været en del frem og tilbage omkring forskellige ideer. Men vores tanker tog først fast form, da vi tog en snak med cykelhandleren på Majpladsen, Bashir Naseri. Bashir og hans familie kom til Danmark fra det krigshærgede Afghanistan for 23 år siden, og efter et ophold i Sandholmlejren slog familien sig ned i Nærum. Men de har altid holdt af Birkerød, og for et år siden åbnede Bashirs søn Jameed forretningen på Hovedgaden 41A og ansatte samtidig sin far Bashir. De vil gerne donere en mountainbike til en værdi af 10.000 kr. som en gave til kronprinsen, og Torveforeningen vil sørge for at få den flot dekoreret.”

“Det er en god lejlighed for os til at give noget tilbage til Danmark,” siger Bashir, der er en omhyggelig mand. Han har nemlig forhørt sig om kronprinsens højde, så cyklen er indstillet, så den kommer til at passe præcis til ham.

“Udsmykningen af cyklen har vi også fået særdeles kompetent hjælp til,” fortsætter Rikke Andersen.

“Vi har fået seks elever fra Birkerød Gymnasiums internationale afdeling IB, der alle går i 2.g. og arbejder med kunst på højniveau, til at male den. De seks elever er Zeyan Fan fra Kina, Bogdana Vogd fra Ukraine, Anna-Sophia Søndergaard-Jensen fra USA, Sophia Christina Maillet Tapias fra Spanien, Marcus Petpradit Hansen fra Thailand og Alysia McDonald Hansen fra Barbados. Det bliver spændende at se, hvordan de vil løse opgaven, og det bliver der som sagt anledning til fra kl. 11-13 i forbindelse med lørdagsmarkedet, og vi opfordrer både børn og voksne til at besøge torvet og se dem arbejde” slutter hun.

Fødselsdagsgaven vil blive afleveret til kronprinsen i Det Gule Palæ ved Amalienborg ugen efter, og både kunstnere, cykelsmeden og vi i torveforeningen håber af få et foto af kronprinsen på den nye cykel retur.

adk

Publiceret 21 May 2018 11:00