Sådan så der ud mandag 28. maj naturhuset i Geels Skov - Holtekollen. Og i følgeOtto Eggers, der har taget billedet, så er det nærmest ugenligt at et sådant svineri finder sted.

Sådan så der ud mandag 28. maj naturhuset i Geels Skov - Holtekollen. Og i følgeOtto Eggers, der har taget billedet, så er det nærmest ugenligt at et sådant svineri finder sted.

Skovens gæster skal selv tage deres skrald med hjem

En skovgæst undrer sig over, hvorfor der ikke er opsat skraldespande ved det nye naturhus i Geels Skov, for der flyder ofte med skrald

Af
Signe Steffensen

Affald der ligger og flyder ved det nye naturhus i Geels Skov har været et tilbagevendende syn for Otto Eggers fra Holte, der flittigt bruger skoven. Han undrer sig over, at der ikke samtidig med byggeriet er indtænkt en løsning til skovgæsternes skrald.

“Når der nu er brugt penge på både et naturhus og et naturtoilet, så var det måske en god ide også at investere i en affaldsordning. Tidligere har jeg klaget over manglen på en affaldsspand, men Naturstyrelsen har blot svaret, at den jo bliver fyldt og at der ikke er penge til at tømme den,” skiver Otto Eggers.

Og i følge Naturvejleder Stella Blichfeldt fra Naturstyrelsen, så er den god nok. Der er ikke planer om at opsætte skraldespande i skoven. Faktisk er det efterhånde kun ganske få steder, at man kan komme af med sit skrald.

Naturstyrelsen vil nemlig have skovens gæster til at tage deres skrald med sig hjem.

Skraldespande giver mere skrald

“Vores erfaring er, at hvis der er en skraldespand, så bliver den hurtigt fyldt, og så begynder skovens gæster at sætte affald omkring skraldespanden. Når vi så kommer næste morgen, så har dyr og vind og vejr typisk spredt det ud over et større område, og så er det et endnu større arbejde at rydde op,” siger Stella Blichfeldt.

Så dels er det et holdningsspørgsmå, dels mener Naturstyrelsen, at deres ressourcer kan bruges bedre.

“Vores indstilling er, at det man tager med sig ud, det kan man også tage med sig hjem. Det er ret nyt, at der er kommet et halvtag Geels Skov. Det gør det mere attraktivt at bruge området, og derfor vil der også være flere der “glemmer” deres affald,” siger Stella Blichfeldt.

Men generelt er Naturstyrelsens erfaringer med at fjerne skraldespandende fra skoven gode.

“De fleste af skovens gæster kan godt finde ud af at tage deres skrald med hjem, og generelt oplever vi, at der ligger mindre skrald og flyder. En undtagelse er dog arrangementer som sidste skoledag, hvor mange unge mennesker samles i naturen. Her medgiver Stella Blichfeldt, at de unge har lidt svært ved at få ryddet op. Af samme årsag er der faktisk også i Dyrehaven som det eneste sted opsat nogle affaldsbeholdere.

Publiceret 11 June 2018 10:15