Prisen har eksisteret siden 2007. I 2016 gik Kulturprisen til Christine Pryn, Rudersdal Sommerkoncerter (billedet).

Prisen har eksisteret siden 2007. I 2016 gik Kulturprisen til Christine Pryn, Rudersdal Sommerkoncerter (billedet).

Hvem skal have årets Kulturpris?

Rudersdal Kommune uddeler hvert år en kulturpris til en person, en forening eller en netværksgruppe, som har ydet en særlig indsats inden for det frivillige kulturarbejde. Det kan både være som arrangør, udøver eller leder. Prisen er en anerkendelse af den ekstraordinære frivillige indsats, som bidrager til et rigt, kvalitativt og alsidigt kulturliv i kommunen. Udover æren som årets modtager af Kulturprisen modtager vinderen også et diplom, en buket blomster og et værk af årets kunstner i Rudersdal.

Kultur- og Fritidsudvalget udpeger prismodtageren på baggrund af en motiveret indstilling fra Rudersdal Kulturparaply.

Sidste år gik prisen til Benjamin Graham for at skabe et levende og inspirerende ungemiljø i Rudersdal. Benjamin er bl.a. er udvikler og gennemfører af musikfestivalerne Rudersdal Live og Lydfest og skaber af og formand for Café Birken, som et samlingssted for unge i Birkerød.

Alle borgere i Rudersdal kan fremsende deres anbefaling til, hvem der skal modtage prisen. Hvis man ønsker at indstille en kandidat til årets pris, skal man inden 22. juli sende sit forslag til Jack Otto Kristensen, formand for Rudersdal Kulturparaply, på mail jack-ok@cavalius.dk. 

Publiceret 12 June 2018 11:30