Fra 1. juli er ungeværestedet Café Birken fortid. Aktiviteterne skal i stedet udfoldes i Kulturcenter Mantzius. Pressefoto

Fra 1. juli er ungeværestedet Café Birken fortid. Aktiviteterne skal i stedet udfoldes i Kulturcenter Mantzius. Pressefoto

Café Birken rykker fra Hovedgaden til Mantzius

De unge brugere af værestedet skal fra 1. juli udfolde sig i kulturcenteret

TILBUD Fra 1. juli skal unge brugere af værestedet Café Birken ikke gå mod Hovedgaden i Birkerød, men derimod til Kulturcenter Mantzius en stenkast derfra. Den beslutning blev taget på det seneste møde i Kultur- og Fritidsudvalget.

Café Birken har siden 2015 fungeret som værested for unge i alderen 15 til 20 år.

Cafeen har blandt andet lagt hus til lektiecafé, debatter og events, og har desuden været brugt som mødested for grupper af unge, der arbejder frivilligt med andre kulturelle arrangementer i Rudersdal. Ikke mindst har stedet dannet ramme for foreningen Lydfest og udviklingen af deres årlige festivalevent på Mantzius.

Begrænset antal brugere

En evaluering af konceptet viser, at tilbuddet om at have et brugerstyret ungemiljø i Birkerød bør bevares, men at lejemålet på Hovedgaden 47 i Birkerød ikke længere er afgørende for indholdet. Udgifterne til lokalerne på Hovedgaden står heller ikke længere mål med det oprindelige formål og den relativt begrænsede mængde af faste brugere, skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

"Vi vil fortsat meget gerne arbejde for, at der er tilbud til unge i Rudersdal, der har lyst til at tage initiativ og skabe selv. Derfor håber vi, at de unge stadig har lyst til at engagere sig i det nye koncept på Mantzius," siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Kristine Thrane (S) i pressemeddelelsen.

Kommunens unge vil fremover kunne bruge de eksisterende lokaler på Mantzius, og her modtage støtte og vejledning af ungekulturkonsulenter fra Rudersdal Kommune.

Det nye koncept er ikke helt færdigt, og der foreligger endnu ikke et navn. Åbningstiderne skal aftales med de unge og tilpasses løbende.

jesl

Publiceret 15 June 2018 11:00