Det var åbenlyst, at de her to var det perfekte venskabspar

Børns Voksenvenner søger frivillige voksenvenner og venskabsmatchere i Nærum, som har lyst til at skabe succesfulde og langvarige venskaber mellem børn og voksne

Af
Thomas Schiermacher

Adskillige børn savner en voksenven i sit liv. Det kan der være flere årsager til som, for eksempel, skilsmisse eller sygdom i familien. Et venskab med en voksen er en unik gave for et barn, som har spinkel kontakt med voksne i det daglige. For det at have en anden voksens uddelte opmærksomhed et par gange om måneden gør underværker for et barns selvtillid.

Vil du være med til at gøre små smil større?

Børns Voksenvenner mangler frivillige voksenvenner og venskabsmatchere i Nærum og omegn, som vil være med til at sikre langvarige og succesfulde venskaber mellem børn og voksenvenner. En matchers opgave omfatter gennem en grundig proces at møde og interviewe familier, der ønsker en voksenven og potentielle voksenvenner. Som matcher skal du gerne have en børne- eller socialfaglig baggrund.

Voksenvenskaber styrker børns livsglæde

Voksenvenner er ressourcerige og stærke personer, der har tid til de aktiviteter, som mange enlige forældre og voksne måske ikke har tid til i en hektisk hverdag med arbejde og forpligtelser. Voksenvenner har ikke slv børn der er under 16 år, men har lyst til at skabe et venskab med et barn.

Oplevelsesrigt og givende engagement

Det er ikke kun børnene og voksenvennerne, der profiterer af venskabet. Den frivillige matcher får også rigtig meget igen.

”Jeg har mange positive oplevelser som frivillig matcher, men jeg husker særligt et første møde mellem et barn og en voksenven, jeg har været med til at matche. Det var bare meningen og åbenlyst, at de her to skulle være et venskabspar. De var helt perfekte for hinanden. Det var helt fantastisk at se, hvordan de bare fandt hinanden med det samme, og næsten ikke kunne vente med at komme i gang med det her venskab. Det var en kæmpe oplevelse,” siger Anne, frivillig matcher i Børns Voksenvenners satellitmatcherteam i Rudersdal i en pressemddelelse.

Sådan bliver du en del af Børn Voksenvenner

Siden 1990 har Børns Voksenvenner skabt venskaber landet over. Børns Voksenvenner ønsker at skabe flere venskaber i Ballerup og omegn og søger derfor efter frivillige venskabsmatchere, voksenvenner og børn, samt familie og familievenner.

Publiceret 19 June 2018 00:00