Nordsjællands Brandvæsen har indført afbrændingsforbud. Pressefoto

Nordsjællands Brandvæsen har indført afbrændingsforbud. Pressefoto

Ingen udsigt til bål: Forbuddet står ved magt

Der er tørt i Nordsjælland og der er ikke udsigt til, at der må brændes bål af foreløbig. Heller ikke til Skt. Hans

Af
Thomas Schiermacher

Nordsjællands Brandvæsen har indført forbud mod afbrænding i Rudersdal. Forbuddet er begrundet i den langvarige tørke, som giver forhøjet risiko for brand i haver, på marker og i skove. Men hvornår bliver det forbuddet ophævet? Kan det nås inden Skt. Hans? Det er ikke sikkert og man skal ikke sætte næsen op efter de store bål.

"DMI har et tørkeindeks og på det ligger Nordsjælland på 10, der er det højeste man kan være på. Og selv om nogen måske synes, at det da ikke har været så varmt, så har det ikke regnet længe og vegetationen ude i landskabet er meget tør." Det siger Kent Johansen, der er beredskabsinspektør og indsatsleder i Nordsjællands Brandvæsen.

Forbuddet gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen.

"Vi følger selvfølgelig situationen tæt," siger indsatslederen.

Forbuddet gælder ikke grillen hjemme i haven, men der er dog en type grillerier, som Kent Johansen advarer imod.

"Man må ikke tage en engangsgrill ud i landskabet. Det er farligt," siger han.

Nordsjællands Brandvæsen følger situationen og ophæver forbuddet hurtigst muligt. Bliver forbuddet ophævet, vil beredskabet straks melde det ud via egen hjemmeside, kommunens hjemmeside, ligesom også vi på avisen bliver oplyst om det.

Så forhåbentlig er der bål på næste lørdag.

Publiceret 19 June 2018 00:00