Vedbæk Havnedag finder i år sted 12. august, og det er 10 år i træk, at der inviteres til folkefest på havnen.

Vedbæk Havnedag finder i år sted 12. august, og det er 10 år i træk, at der inviteres til folkefest på havnen.

Vedbæk varmer op til 10. udgave af havnedag

Årets udgave af Vedbæk Havnedag bliver et jubilæumsarrangement med Waterrun, koncert samt både nye og velkendte aktiviteter

Af
Anne Dahl Kristensen

Når der søndag 12. august 2018 inviteres til Vedbæk Havnedag, er det 10. år i træk, at arrangementet finder sted. Og arbejdet med at gøre klar til jubilæumsudgaven er i fuld gang. Der bliver nemlig både tale om nye såvel som kendte aktiviteter på dagen. Og vand er selvfølgelig omdrejningspunktet for mange af begivenhederne.

Det er foreningen Vedbæk Havnedag, der har etableret det populære koncept, som baserer sig på mange gratis aktiviteter, der har til formål at afspejle de tilbud og aktiviteter som havnen, klubberne på stedet og lokalområdet tilbyder.

“Vedbæk Havnedag er baseret på et bredt samarbejde med lokale frivillige, foreningerne, det lokale erhvervsliv, Kulturparaplyen og ikke mindst Vedbæk Havn og Kulturområdet i Rudersdal Kommune,” siger Lars Wiskum, initiativtager og formand for Foreningen Vedbæk Havnedag i en pressemeddelelse.

“Vi har haft et stærkt stigende antal besøgende gennem 10 år – dog afhængig af vejret – og det er fantastisk at opleve så mange glade og aktive besøgende. Vi oplever også flere faste gæster, der kører langt for at være en del af havnedagen. Vi har fortsat masser af energi og iværksætterglæde til at udvikle havnedagen,” fortsætter siger Lars Wiskum.

Vedbæk Waterrun

Vedbæk Havnedag er blandt andet kendt for plankedysten, som selvfølgelig også vil være på årets program. Blandt de nye tiltag er Vedbæk WaterRun på Nordstranden. Her har foreninger, stadepladsholdere, politikere, virksomheder, skoleklasser, vejhold og andre mulighed for at stille med et hold på tre personer, som skal konkurrere i vandvandring. Deltagerne løber cirka 300 meter på en bane i vandet, og det er allerede nu muligt at tilmelde deltagere.

“Holdene må gerne komme udklædt. Vi sørger for speak ligesom ved plankedysten, så det bliver sjovt, underholdende og spændende,” fortæller havnefoged Tom Olsen.

Plankedysten er et populært punkt på programmet til Vedbæk Havnedag. I år arrangereres der også som noget nyt Waterrun, hvor kommentatorer også vil kommentere dysten. Arkivfoto

Plankedysten er et populært punkt på programmet til Vedbæk Havnedag. I år arrangereres der også som noget nyt Waterrun, hvor kommentatorer også vil kommentere dysten. Arkivfoto

Dagen afsluttes med koncert

Temahjørnet er et fast indslag ved havnedagen, men temaet skifter hvert år. I 2017 var der fokus på kommunalvalget, og i år vil havnedagen sætte fokus på outdoor-aktiviteter. Vedbæk Havnedag tilbyder derfor foreninger, virksomheder og personer, som har tilbud på dette område, at de kan booke en stand og vise deres aktiviteter frem.

Som afslutning på dagen efter plankedysten planlægges en gratis jubilæumskoncert på Sydstranden, hvor Ung i Rudersdal vil varme op med ungeaktiviteter, dj og lokalt band i løbet af dagen.

“Vi har stort fokus på børne- og familieaktiviteter, men i år vil vi også tiltrække flere unge og ikke mindst forkæle de mange faste besøgende ved at arrangere en jubilæumskoncert med et velkendt koncertnavn,” fortæller Lars Wiskum.

Vedbæk Havnedag

  • 12. august 2018
  • 10 års jubilæum
  • En begivenhed for hele familien med blandt andet søsportsaktiviteter, markedsplads med handelslivet, havneaktiviteter med foreningerne, opvisninger, musik i miljøet, kunst, konkurrencer og lidt godt at spise og drikke. 
  • Programmet for dagen bliver løbende opdateret, og det kan ses på foreningens hjemmeside www.vedbækhavnedag.dk og på facebook www.facebook.com/VedbaekHavnedag/

Publiceret 21 June 2018 11:00