Nordsjællands Brandvæsen fastholder afbrændingsforbuddet trods fredagens regn. Modelfoto: Mostphotos

Nordsjællands Brandvæsen fastholder afbrændingsforbuddet trods fredagens regn. Modelfoto: Mostphotos

Ingen bål til Sankthans trods regn

Nordsjællands Brandvæsen fastholder afbrændingsforbuddet efter fredagens regnvejr

Af
Anne Dahl Kristensen

Natten til fredag og det meste af fredag formiddag er græsplæner, planter og buske blevet velsignet med regn fra oven. Og dermed har nogle måske alligevel øjnet chancen for at kunne se Sankthansbål i morgen, lørdag 23. juni.

Men Nordsjællands Brandvæsen har netop gjort status, og de fastholder altså, at der ikke kan tændes bål i Rudersdal i morgen.

"Vi har modtaget data fra DMI angående nattens nedbør. Det rykker ikke mærkbart ved tørkeindekset i vores område, og forbuddet vil fortsat opretholdes," skriver Nordsjællands Brandvæsen på deres hjemmeside.

Afbrændingsforbuddet gælder både i Rudersdal Kommune samt i Allerød, Fredensborg og Hørsholm Kommuner.

Et hurtigt kig på vejrudsigten afslører, at der ikke varsles mere regn forløbig, og derfor må konklusionen efterhånden være, at 2018 bliver året, hvor der fejres Sankthans uden bål.

De Sankthansarrangementer, som der var planlagt på Cirkuspladsen i Birkerød, på Holte Havn og på Sletten i Nærum fastholdes nemlig, og alle inviteres til at deltage trods manglende flammer.

Børn laver eget bål

Når der ikke kan tændes rigtig bål, er det godt, at der kan tænkes kreativt. Og det er der gjort i Nærum, hvor Søllerød almene Boligselskabs 75 års jubilæumsfest kombineres med et Sankthansarrangement på Sletten.

Her var der også lagt op til bål, men forhåbentlig kan deltagerne alligevel samles om et kreativt bål og synge Midsommervisen. Arrangørerne har nemlig været på indløb og købt rigeligt med maling og øvrige materialer, så de deltagende børn og barnlige sjæle selv kan skabe deres eget, kreativt Sankthansbål.

Krea-bålet bliver lavet mellem kl. 17-18.30 23. juni, og alle er velkommen til at deltage.

Publiceret 22 June 2018 12:44