Natalie Stampe Suleiman var blandt de 16 første studenter på Nærum Gymnasium. Hun har haft fem fag på A-niev

Natalie Stampe Suleiman var blandt de 16 første studenter på Nærum Gymnasium

Så er det sommer: Nu springer studenterne ud

Mandag morgen fik de første studenter huen på i både Nærum og Birkerød

Af
Anne Dahl Kristensen

Et af de sikre sommertegn er, når gadebilledet fyldes med studenterhuer og sommerglade unge, der i glædesrus puster ud efter eksamen. Og den tid er nu.

Vejrudsigten melder om solidt sommervejr, og samtidig kunne de første studenter fejre eksamen mandag morgen. I løbet af de kommende dage følger de sidste studenter efter, og fredag samles de alle til dimission og dermed et farvel til tre års skolegang på de to gymnasier i kommunen, nemlig Nærum- og Birkerød Gymnasier.

En af de studenter, der blev færdig mandag morgen, var Natalie Stampe Sulaiman. Efter en vel overstået eksamen i AT kunne hun ånde lettet op og slappe af sammen med familien på Nærum Gymnasium.

Tre års slid overstået

"Det er dejligt at være færdig efter at have knoklet i tre år. Jeg har haft fem fag på A-niveau. Men det har været det hele værd, og jeg er meget glad," fortalte hun, da Rudersdal Avis fangede hende efter eksamen mandag morgen.

De første studenter var tradition tro med til at hejse flaget på Nærum Gymnasium. Foto: Anne Dahl Kristensen

De første studenter var tradition tro med til at hejse flaget på Nærum Gymnasium. Foto: Anne Dahl Kristensen

På Nærum Gymnasium var der i alt 16 unge, der blev færdige med eksamen på samme tid, og dermed kunne kalde sig de første studenter i Nærum. Det blev selvfølgelig fejret med roser, bobler og flag, ligesom studenterne tradition tro var med til at hejse flaget på Nærum Gymnasium. Og fejringen fortsætter i de kommende dage.

"Først og fremmest skal vi ud og spise brunch nu, og så fejrer vi det med middag i aften," fortalte Natalie, der planlægger et sabbatår, inden hun senere skal begynde en videregående uddannelse.

Ubeskrivelig følelse

Et sabbatår er også hvad den unge, nyudklækkede studine Sofie Bronée planlægger.

Sofie Bronée planlægger et sabbatår efter gymnasium. Foto: Anne Dahl Kristensen

Sofie Bronée planlægger et sabbatår efter gymnasium. Foto: Anne Dahl Kristensen

"Jeg tager et sabbatår, hvor jeg skal ud at rejse og finde ud af, hvad jeg vil derefter. Jeg har ikke lagt mig fast på et studie endnu," fortæller hun og fortsætter:

"Lige nu er jeg ubeskriveligt glad. Det er næsten helt uvirkeligt at være færdig. Nu har jeg set på andre studenter i så mange år, og nu står jeg her selv. Det er vildt. Men det er gået godt, og jeg har været meget glad for at gå her på Nærum Gymnasium."

Josefine var først i Birkerød

På Birkerød Gymnasium var det Josefine Bjerre Lyndgaard, der blev den første STX-elev til at få sin hue på. Hun havde sin sidste eksamen i faget AT, hvor hun havde kombineret fagene dansk og musik.

Josefine Bjerre Lyndgaard var den første student, der fik sin hue på i Birkerød. Her ses hun sammen med rektor, Anders Kloppenborg, som hun tradition tro hejste flaget sammen med. Foto: Birkerød Gymnasium

Josefine Bjerre Lyndgaard var den første student, der fik sin hue på i Birkerød. Her ses hun sammen med rektor, Anders Kloppenborg, som hun tradition tro hejste flaget sammen med. Foto: Birkerød Gymnasium

Josefine er den første af i alt 256 STX- og HF-elever på Birkerød Gymnasium, der i løbet af mandag, tirsdag og onsdag får huen på, og som traditionen også foreskriver det i Birkerød, hjalp Josefine rektor, Anders Kloppenborg, med at hejse flaget foran skolen efter en vel overstået eksamen.

Vi ønsker alle studenterne et stort tillykke og held og lykke fremover.

De 16 første studenter i Nærum

  Svend Emil Gude Andersen

  Lea Maria Omdahl

  Daniel Hopmann

  Andreas Dyreborg Poulsen

  Mohammad Ahmad

  Andreas Hjort

  Kasper Witt Bengtsen

  Christian Harbo Andersen

  Sofie Bronée

  Patrick Rennemo Henriksen

  Andreas Victor Krogh

  Natalie Stampe Suleiman

  Oscar Sandholm Franck

  Amalie Sofie Winther

  Emma Haubjerg Scharling

  Johan Sebastian Bjerremann Eller

Publiceret 25 June 2018 10:31