18-årige Andrea Lang Bolvig har efter kun et halvt års træning i triatlon leveret flotte resultater. Foto: Anne Dahl Kristensen

18-årige Andrea Lang Bolvig har efter kun et halvt års træning i triatlon leveret flotte resultater. Foto: Anne Dahl Kristensen

Andrea vil på landsholdet i triatlon

18-årige Andrea Lang Bolvig imponerer som triatlet

Af
Anne Dahl Kristensen

Struktrureret. Målrettet. Disciplineret og med masser af energi. Det er nogle af de egenskaber, som 18-årige Andrea Lang Bolvig er udstyret med, og med hvilke hun skaber resultater.

Efter at have svømmet konkurrencesvømning igennem mange år skiftede den 18-årige Bistrup-borger for nylig kurs og kombinerede svømningen med både cykling og løb. Kort sagt begyndte hun på triatlon. Og det viser sig, at den unge gymnasieelev har talent.

Det er ikke mere end et halvt år siden, at Andrea begyndte at dyrke triatlon, hvor hun tilbagelægger 750 meter svømning, 20-23 km. cykling og 5 km. løb. I maj gennemførte hun sit første triatlonstævne og sikrede sig en andenplads, og tre uger senere stod hun øverst pås sejrsskammelen til I Forms kvindetriatlon i Gentofte.

Andrea tog førstepladsen, da hun deltog i I Forms kvindetriatlon i Gentofte. Privatfoto

Andrea tog førstepladsen, da hun deltog i I Forms kvindetriatlon i Gentofte. Privatfoto

"Sport har altid været en stor del af mit liv, og jeg har svømmet siden jeg begyndte til babysvømning. Men triatlon har virkelig givet mig et selvtillidsboost. På det halve år, jeg har været i gang, har jeg opnået meget mere, end på de 10 år, som jeg har brugt på konkurrencesvømning," fortæller Andrea og fortsætter:

"Jeg blev aldrig så god en svømmer, som jeg drømte om. Men i triatlon har jeg en klar fordel i svømmedelen, imens jeg samtidig klarer mig godt i både løb og cykling. Så her ved jeg, at hvis jeg er seriøs med min træning, kan jeg også få en god placering. Og det er det, der driver mig."

Ambitiøse Andrea

Andrea har fået så meget smag for sportsgrenen, at hun også allerede har sat sig et helt klart mål.

"Jeg vil gerne have en plads på landsholdet, og det arbejder jeg på. Jeg har ikke tidligere været til internationale stævner, og det kunne være fedt at prøve," fortæller hun.

"Jeg kan godt lide, at træningen er varieret i triatlon," tilføjer Andrea.

Udover at dyrke sport går Andrea også på gymnasiet, og det er et puslespil at få alle aftaler til at gå op i en højere enhed.

"Det handler om at være struktureret. Når jeg ikke træner, laver jeg lektier. Og samtidig er det vigtigt for mig at prioritere de sociale begivenheder, så mit liv ikke kun består af sport og skole," fortæller hun.

Svømmer med vandskræk

Og det er ikke kun praktikken, der kan være en udfordring. I kraft af sin nye sportsgren har Andrea nemlig også været nødt til at se frygten i øjnene og overkomme sin vandskræk.

"Det lyder jo helt fjollet, at jeg har brugt så mange år på at svømme, og at jeg samtidig har vandskræk. Men det har jeg altså, når det gælder det åbne vand. Det stammer tilbage fra en sommerferie i Frankrig for cirka 10 år siden, hvor jeg var kommet for langt ud og gik i panik, da jeg ikke kunne se havbunden. Siden dengang er jeg ikke gået længere ud end til navlen, når jeg har været ved stranden," fortæller Andrea og tilføjer:

"Jeg kæmper stadig med den angst, men det bliver hele tiden bedre. Jeg har fundet ud af, at jeg bare skal lukke øjnene, når jeg kigger ned i vandet."

Andrea har igennem mange år haft angst for det åbne vand. Nu bekæmper hun sin vandskræk. Privatfoto

Andrea har igennem mange år haft angst for det åbne vand. Nu bekæmper hun sin vandskræk. Privatfoto

Efter sommerferien venter det sidste år i gymnasiet, hvorefter Bistrup-borgeren planlægger et sabbatår.

Det er fortsat skolen, der er hendes vigtigste projekt, men triatlon kommer ind på en stærk andenplads, og så længe det er muligt, jagter hun resultaterne i sporten.

Ikke mindst håber hun, at hun hen ad vejen og i kraft af sine præstationer også kan indgå nogle sponsoraftaler, da triatlon jo består af tre sportsgrene og dermed også er dyr på udstyrskontoen.

Publiceret 02 July 2018 11:00