Mens kammeraterne fra gymnasiet festede og kørte vogntur fejrede Bolette Nyvang fra Holte sin eksamen med deltagelse i de europæiske mesterskaber for kano og kajak. Her ses hun bagerst. Pressefoto

Mens kammeraterne fra gymnasiet festede og kørte vogntur fejrede Bolette Nyvang fra Holte sin eksamen med deltagelse i de europæiske mesterskaber for kano og kajak. Her ses hun bagerst. Pressefoto

Bolette fejrede studenterhuen med to bronzemedaljer

Det har været en begivenhedsrig tid for den 20-årige kajakroer Bolette Nyvang fra Holte

Mandag 25. juni fik 20-årige Bolette Nyvang den eftertragtede studenterhue på hovedet, efter fire års arbejde som Team Danmark elev på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg.

Men fejringen blev for Bolettes vedkommende ikke markeret med fester og vogntur. For allerede dagen efter eksamen fløj hun til Norditalien, hvor hun i dagene 28. juni til 1. juli deltog i konkurrencen om de europæiske mesterskaber i kano og kajak for juniorer og U23 i Auronzo di Cadore. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bolette Nyvang, der repræsenterer Hellerup Kajakklub, var udtaget til mesterskaberne i toer- og firerkajak over 500 m.

I toer-kajak roede Bolette Nyvang sammen med Line Langelund fra Silkeborg. Pigerne havde en bronzemedalje fra sidste år at forsvare, og med 3. pladsen i det indledende heat fik de direkte adgang til finalen.

Bronze i stærk vind

Finalen blev roet i stærk vind og med skumtoppe på vandet, og ungdomslandstræner Finn Pape udtaler i pressemeddelelsen:

"Det var en overraskende flot bronzemedalje i en svær finale, hvor vandet de sidste 100 meter var meget uroligt på grund af vind over banen. Men pigerne håndterede den svære situation på bedste måde og formåede at holde fart i båden hele vejen til mål."

Guld og sølv blev vundet af henholdsvis Polen og Serbien.

Som det var tilfældet med toerkajakken kvalificerede firerkajakken sig direkte til finalen med en 2. plads i det indledende heat.

Det er første sæson, at Bolette Nyvang har fået plads i firerkajakken. Derfor var glæden også ekstra stor, da hun sammen med kajakkens øvrige besætning roede op til deres bedste og kunne indløse en bronzemedalje.

Guld og sølv blev vundet af henholdsvis Polen og Ungarn.

adk

Publiceret 06 July 2018 11:24